Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

11.11.2020:  HOTĂRÂREA COMITETULUI EXECUTIV POLITIC AL CC AL PCRM DESPRE ÎNĂLȚAREA MONUMENTULUI ÎN MEMORIA LUCRĂTORILOR MEDICALI
С Днём рождения, ПКРМ!

HOTĂRÂREA
COMITETULUI EXECUTIV POLITIC AL COMITETULUI CENTRAL AL PARTIDULUI COMUNIȘTILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA
din 11 noiembrie, 2020

Audiind și luând în dezbatere informația despre situația privind pandemia COVID-19 în Republica Moldova la capitolul combaterea acesteia de către sistemul național al sănătății, Comitetul Executiv Politic al CC al PCRM menționează munca cu jertfire de sine a lucrătorilor medicali care se află pe prima linie a luptei împotriva ei și a tratării acestei boli, care amenință sute de mii de cetățeni ai țării.

Spre marea mâhnire a poporului nostru, în războiul cu acest extrem de periculos virus, rândurile lucrătorilor medicali suferă mari pierderi. Îndeplinindu-și datoria profesională și cetățenească, medicii de toate categoriile nu părăsesc prima linie a luptei împotriva pandemiei, în pofida faptului că asta prezintă numeroase pericole pentru propria lor sănătate, ba chiar și pentru propria viață. Zilnic, informația Ministerului Sănătății ne aduce la cunoștință că zeci de lucrători medicali s-au infectat de acest virus la locul lor de muncă.

Mulți lucrători medicali și-au jertfit viețile lor, salvând viețile cetățenilor Republicii Moldova.

Moartea lor e moarte de erou. Memoria acestor oameni curajoși trebuie să fie înveșnicită.

Pentru ca rudele și oamenii apropiați lor să știe că Patria le apreciază fapta așa cum merită.

Pentru ca fiecare dintre noi să poată veni la acest monument să se închine oamenilor care, cu prețul propriei vieți, ne-au dăruit nouă posibilitatea de a supraviețui.

COMITETUL EXECUTIV POLITIC AL CC AL PCRM hotărăște:

1. A lansa inițiativa de a fi înveșnicită memoria lucrătorilor medicali care și-au pierdut viața în lupta cu pandemia COVID-19.

2. A ne adresa Guvernului RM cu propunerea să fie înălțat un monument în memoria lucrătorilor medicali ce și-au pierdut viața în lupta cu pandemia COVID-19, pe care să fie indicate numele tuturor celor ce s-au jertfit pe sine, luptând pe acest front.


Președintele PCRM,
Vladimir VORONIN

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania