Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

22.01.2021:  Încă o lovitură antistatală!
А СУДЬИ КТО? – Primul.md

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova consideră că decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova de a recunoaște neconstituțională Legea cu privire la funcționarea limbilor este lipsită de temeiuri juridice și demografice, încalcă Carta Europeană a limbilor regionale sau minoritare și constituie încă un pas spre unirea Republicii Moldova cu România.

Această decizie are un caracter antipopular. Ea este direcționată atât împotriva moldovenilor, cât și împotriva rușilor, ucrainenilor, găgăuzilor și a tuturor cetățenilor de alte etnii care locuiesc în teritoriul țării noastre.

E semnificativ faptul că asta s-a făcut la insistența acelei Domnica Manole care, în calitatea de judecător la Curtea de Apel, a suspendat activitatea postului de televiziune de opoziție NIT. Pentru dumneaei, îndeplinirea comenzilor politice este o chestie obișnuită și profitabilă.

Încă înainte de alegerile prezidențiale neconstituționale, centrul de analiză al PCRM constata: „Maia Sandu este o unionistă fățișă, iar idolii ei te aruncă în șoc. În unul din interviurile sale, ea și-a exprimat simpatia față de criminalul nazist, dictatorul Ion Antonescu. Ea a declarat că Antonescu este o personalitate istorică cu multe calități, inclusiv „bune”. Maia Sandu a încercat să lanseze procesul de reabilitare a acestui călău nazist sângeros, de care era încântat Hitler”.

Astăzi Maia Sandu încearcă să țină discursuri „corecte” despre unitatea civică, despre intenția sa de a respecta interesele tuturor cetățenilor etc. Dar după vorbe trebuie să urmeze și fapte. Pe când în realitate, chiar din primele zile ale președinției sale anticonstituționale, ea a început promovarea programului său ideologic și politic orientat spre lichidarea Statului Moldovenesc. O parte a acestui program, ea o realizează cu mâinile unor asemenea personaje ca Domnica Manole.

Trezește indignare faptul că actuala componență a Curții Constituționale, la fel ca și cea precedentă, nu a atras nici o atenție aflării ilegale a doamnei Sandu (iar până la ea – a lui Dodon) la funcția de președinte al țării.

E revoltător și faptul că, din toate problemele stringente cu care se confruntă astăzi poporul și țara, Maia Sandu și servitorii ei unioniști au găsit de cuviință să-și înceapă activitatea cu problema limbilor.

Partidul Comuniștilor consideră că această decizie a Curții Constituționale este încă o lovitură antistatală și atât autorii, cât și executorii ei trebuie să fie supuși unei pedepse aspre. Și asta neapărat va urma.

În timpul apropiat, PCRM își va expune în mod detaliat poziția sa privind respectiva chestiune.


Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova

21 ianuarie, 2021
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania