Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

17.02.2021:  PSRM se PRĂBUŞEŞTE? Un deputat prezintă un SONDAJ care „l-a speriat pe Igor Dodon”. „Scorul socialiștilor este dintr-o singură cifră… De asta s-au speriat și vor să evite anticipatele”
Картинки по запросу "PSRM se PRĂBUŞEŞTE? Un deputat prezintă un SONDAJ care „l-a speriat pe Igor Dodon”. „Scorul socialiștilor este dintr-o singură cifră… De asta s-au speriat și vor să evite anticipatele”"

Coaliția dintre Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Partidul „ȘOR”, care ar funcționa din luna noiembrie 2020, îi costă foarte scump pe socialiști. Formațiunea lui Igor Dodon ar fi la limita accederii în Parlament și din acest motiv se cramponează de putere, deși a promis că va opta pentru alegeri parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută în această seară de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Parlamentarul PAS susține că a văzut rezultatele unui sondaj de opinie, care i-a făcut pe socialiști să se alieze cu Partidul „ȘOR”, pentru a evita alegerile parlamentare anticipate.

„PSRM are la ora actuală un scor electoral format dintr-o singură cifră. Sunt la limita accederii în Parlament. Potrivit unor măsurări, PSRM ar lua, în cazul anticipatelor, 7-8 la sută. De asta Igor Dodon și socialiștii s-au speriat și vor face tot posibilul pentru a menține acest Parlament corupt. Acest Parlament este format din gruparea Dodon, Șor, Plahotniuc, Andronachi și Nichiforciuc”, a declarat Litvinenco.

Sursa citată a mai adăugat că Maia Sandu a respins „o coaliție a socialiștilor cu hoții de miliarde”: „Chiar Dodon spunea anterior că nu va face o coaliție cu hoții de miliarde”.

De partea cealaltă, socialistul Vasile Bolea, prezent în același studio, a respins afirmațiile lui Litvinenco. Totodată, acesta a menționat că Maia Sandu ar fi obligată să o desemneze pe Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată la funcția de premier de 54 de deputați. Mai mult, Bolea spune că PSRM a format această majoritate doar pentru învestirea guvernului.

„Vă spun că pentru acest guvern în frunte cu Mariana Durleșteanu vor vota 80 de deputați. Cine sunt acești deputați? PSRM, Platforma „Pentru Moldova”, Partidul Democrat, „Pro Moldova” și chiar o parte dintre deputații Platformei „Demnitate și Adevăr”. Vom aștepta verdictul Curții Constituționale, care va fi dat pe 23 februarie”, a conchis Bolea.Autor: Ziarul National
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania