Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

09.03.2021:  Dezvăluiri în PREMIERĂ // SUMA COLOSALĂ care i-ar fi fost promisă lui Usatîi pentru sprijinirea lui Dodon: „M-a sunat un INTERPRET foarte cunoscut de peste hotare…”. Cu cine va face ALIANȚĂ Usatîi în viitorul Parlament?
Dezvăluiri în PREMIERĂ // SUMA COLOSALĂ care i-ar fi fost promisă lui Usatîi  pentru sprijinirea

Un interpret foarte cunoscut de peste hotare ar fi fost desemnat să intermedieze o împăcare dintre Renato Usatîi și Igor Dodon, astfel ca primul, după exemplul din anul 2016, să-l sprijine pe socialist în turul II al alegerilor prezidențiale din 2020. Liderului „Partidului Nostru” i s-ar fi promis, pentru acest serviciu, radierea dosarelor în Federația Rusă, dar și 15 milioane de euro, a declarat Renato Usatîi în cadrul unui interviu pentru „Nord News”.

Potrivit lui Usatîi, dânsul nu ar fi fost presat direct în cele două săptămâni dintre turul I și II al alegerilor prezidențiale de toamnă trecută. Cel mai mult au avut de suferit unii apropiați ai săi, care ar fi fost obligați să declare lucruri urâte despre el. În același timp, un interpret de peste hotare, care anterior a fost adus de Usatîi în R. Moldova, a încercat cu delicatețe să-i propună până la 15 milioane de euro pentru a-l susține pe Dodon la prezidențiale.

„Eu nu am fost direct presat în acele două săptămâni, dar au fost maltratați oameni apropiați mie. Aceștia refuzau să spună în fața camerelor unele lucruri scrise despre mine pe foaie. Eram distrus, pentru că au suferit unii oameni apropiați. Au fost mai multe tentative de a pune presiune pe mine, dar nu vreau eu acum s-o fac pe victima sau pe eroul. Eu niciodată nu am permis să fiu de buzunar, controlat sau corupt de cineva.

Totuși, m-a sunat un interpret foarte cunoscut de peste hotare. Mi-a spus că este o situație, dacă tu cumva ai putea… Pe lângă faptul că dispar problemele cu dosarele… Pot să vă spun că s-a început cu 5 milioane de euro și s-a ajuns la 15 milioane de euro. S-a făcut asta foarte frumos. Nu a fost ca mită – iată ia 15 milioane… A zis că știe că am ajutat sute de copii, veteranii de război, că am făcut terenuri de joacă, dar și concerte la care și dânsul a participat… Mi-a mai spus: eu înțeleg că astăzi ești fără bani și eu știu de asta. E o cifră… Nimeni nu te cumpără… Primești acești bani ca să poți continua proiectele de caritate, poate construiești niște grădinițe. Da, asta a fost”, a adăugat Usatîi.

Primarul de Bălți afirmă că lui i s-a propus cea mai mare mită din istoria R. Moldova: „Eu știu că atunci când se făceau presiuni asupra Lilianei Palihovici sau Chiril Lucinschi, atunci lor li s-a propus până la 2 000 000 de dolari sau euro”.

Întrebat cu cine va face alianță în viitorul Parlament, în condițiile în care doar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Partidul „ȘOR” și „Partidul Nostru” ar putea trece pragul electoral de 5%, Usatîi a fost categoric doar în privința formațiunii lui Ilan Șor.

„Deci, alianța cu Partidul „ȘOR” este exclusă. Cu socialiștii, cu Igor Dodon… PSRM cu Dodon în frunte o să dispară de pe arena politică. Dacă nu va fi Dodon, atunci eu pot discuta cu ei. Eu pot discuta cu toți. Știți cum o să pun eu întrebarea ce ține de viitoare coaliție? O să vin cu modificarea Codului Penal – pentru corupție se va da de la 15 ani de pușcărie. Eu vă asigur că unii se vor îmbolnăvi, iar alții vor pleca în concediu din cont propriu. Va fi jumătate de Parlament din aceștia. Eu puteam deveni Dodon nr. II, puteam să cer închiderea dosarelor mele celor de la Moscova… Dar eu nu am pus problemele personale mai presus decât interesul național. Așa că eu nu pot fi controlat și șantajat”, a conchis Usatîi.


Sursa: www.ziarulnational.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania