Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

29.04.2021:  Vladimir Voronin, despre „frontul comun” cu PSRM: Vom discuta când vom avea o adresare oficială
Нет описания.


Fostul președinte al R.Moldova și liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, vine cu o reacție la anunțul socialistului Igor Dodon despre formarea unui posibil bloc electoral a partidelor de stânga în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. Fostul șef al statului anunță că formațiunea pe care o conduce se va expune la acest subiect doar după ce va exista o adresare oficială din partea PSRM. La fel, Vladimir Voronin critică ultimele decizii ale Curții Constituționale, menționând că acestea nu țineau de competența CCM.

„Nu avem o adresare oficială a socialiștilor. Nu avem decizia lor. Dacă ea va exista, atunci noi avem dreptul să convocăm plenara Comitetului Central al PCRM și să analizăm această declarație”, a declarat el pentru Deschide.MD.

Întrebat care este opinia sa personală la acest subiect, Vladimir Voronin a răspuns: „Opinia mea va fi aceea care va fi votată de Comitetul Central”. Pozitia liderului PCRM vine în contextul apelului făcut de Igor Dodon ca partidele de stanga să facă front comun la alegerile parlamentare anticipate.

Vorbind despre decizia Curții Constituționale care a anulat starea de urgență și a permis președintelui Maia Sandu să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului, liderul PCRM a menționat că Înalta Curte s-a proununțat pe lucruri care nu tin de competența ei sau de Constituție.

„Anularea stării de urgență nu intră în jurisdicția Curții Constituționale. Aceste acțiuni urmau a fi adoptate de Guvern sau Parlament. Curtea Constituțională nu trebuia să-și bage nasul în această problemă, pentru că ea nu ține de Constituție”, a spus Vladimir Voronin.

Precizăm că Înalta Curte a declarat miercuri, 28 aprilie, neconstituțională hotărârea Parlamentului prin care a fost instituită starea de urgență pe întreg teritoriu al R.Moldova. În acest sens, președintele Maia Sandu a obținut posibilitatea de a semna decretul de dizolvare a Parlamentului ca urmare a deciziei CCM din 15 aprilie prin care au fost constatate circumstanțele pentru dizolvarea Legislativului.

Sursa: deschide.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania