Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

16.06.2022:  Declarația Blocului comuniștilor și socialiștilor
Care sunt scopurile Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor din  aceste alegeri parlamentare | Telegraph.md - Știri din Moldova

Declarația Blocului comuniștilor și socialiștilor

or. Chișinău
16 iunie, 2022

Din punctul nostru de vedere, provocările și provocațiile regionale ar fi trebuit să mobilizeze clasa politică, dar și întreaga societate la realizarea agendei interne, la consolidarea securității, neutralității și suveranității, precum și a stabilității social-economice a țării. Anume asta îi cere guvernării opoziția timp de aproape un an.

Noi, în mod consecvent și regulat, am îndemnat guvernarea să renunțe la lozinci geopolitice goale, la parada de sesiuni foto cu diferiți oaspeți, la numeroasele și lipsite de conținut deplasări peste hotare.

În schimb, noi am propus un larg consens național în ceea ce privește garantarea stabilității în Moldova, combaterea sărăciei, inflației, a creșterii prețurilor și tarifelor, salvarea agriculturii și asigurarea securității energetice.

Aceste obiective sunt sprijinite de majoritatea covârșitoare a cetățenilor țării.

Dar guvernarea ignorează toate propunerile noastre. Guvernarea s-a izolat de societate cu un perete de înfumurare, aroganță, mulțumire de sine și incompetență.

Creând iluzia unei activități pe plan extern, guvernanții de astăzi s-au sustras în totalitate de la responsabilitatea pentru soarta cetățeanului de rând.

Anume în acest context noi apreciem inițiativa desfășurării în comun a ședinței parlamentelor Moldovei și României.

În primul rând, acțiunile de acest gen nu au precedent în practică mondială.

Pe lângă evidentul caracter anticonstituțional și lipsa de sens a acestei acțiuni ceremoniale demonstrative, care este principala idee pe care ea o transmite societății?

De facto, asta înseamnă declararea publică de către organele de conducere a Moldovei a incapacității lor de a soluționa în mod de sine stătător problemele și destinul propriei țări.

În plus, asta înseamnă necesitatea stringentă de a transmite soluționarea problemelor interne ale Moldovei unei administrări directe din exteriorul țării.

Sau, poate, înseamnă și altceva: că asta este o etapă bine planificată de falimentare intenționată a statalității moldovenești, în care să fie încadrată transmiterea sub control extern a justiției, a sistemului bancar, a întregii infrastructuri, a întreprinderilor strategice și a securității naționale?

Principala concluzie ce poate fi trasă din această inițiativă sugerează ideea că este vorba despre un fel de „repetare” a Sfatului Țării de modelul 1918, la care visează guvernarea noastră. Iar mai pe de-a dreptul, este vorba despre o trădare națională.

Aici vrem să le amintim guvernanților, care au mers prea departe, că aceste chestiuni se află în competența poporului Moldovei, unicul reprezentant al suveranității țării noastre.

Suveranitatea și statalitatea națională este comoara, produsul progresului istoric al năzuințelor multiseculare ale poporului moldovenesc multinațional.
Suveranitatea, statul și poporul nu sunt și nici nu pot fi obiect al unui aranjament sau negoț politice.

Deputații Blocului comuniștilor și socialiștilor vor ignora această acțiune anticonstituțională.


Blocul comuniștilor și socialiștilor
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania