Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

21.06.2022:  Fermierii s-au pornit la Proteste!
Fermierii din Sud-estul Republicii Moldova s-au pornit la Proteste! - Accent

Fermierii din sud-estul Republicii Moldova s-au pornit la proteste. Aceștia și-au scos tehnica agricolă pe mai multe drumuri naționale.

„Evenimentul poartă un caracter economic și orice tentativă de alipire a forțelor politice la acest protest va fi imediat curmată. Agricultorii sunt dispuși în continuare pentru dialog cu autoritățile – factorii de decizie și așteaptă ca persoanele respective să vină mâine în teritoriu pentru a discuta cu producătorii agricoli”, se arată într-o declarație a Asociației Forța Fermierilor.

Potrivit aceleiași declarații, fermierii vor cere restituirea accizelor în sumele depline la toată motorina procurată de agricultori în anul 2022, cu debirocratizarea mecanismului de rambursare.

Totodată, fermierii vor solicita compensarea parțială a costurilor motorinei, fertilizanților și pesticidelor în contextul scumpirilor din ultimele șase luni, dar și neadmiterea deficitului pe piața de diesel și plafonarea marjei comerciale pentru companiile petroliere la comercializarea angro a motorinei până la 1,5 lei per litru.

Protestatarii vor mai cere deblocarea exportului de grâu sau procurarea în rezerve de stat a cel puțin 100 de mii de tone de grâu de la fermierii autohtoni.


a-tv.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania