Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

11.03.2009:  În Moldova, numărul abonaţilor la Internetul de mare viteză a crescut de peste două ori, în anul 2008
Numărul abonaţilor la serviciile de acces la Internet în bandă largă (cu o viteză mai mare de 128 Kbps) la puncte fixe a crescut, în anul trecut, de 2,4 ori, de la circa 47 mii, în 2007, la peste 115 mii, în 2008.
Aceasta este cea mai mare creştere înregistrată în ultimii ani pe piaţa serviciilor de acces la Internet.

Totodată, în aceeaşi perioadă, s-a înregistrat cea mai semnificativă diminuare - de circa 35 la sută - a numărului de abonaţi la serviciile de acces la Internet prin dial-up (linie telefonică obişnuită). Este pentru prima dată în scurta istorie a pieţei naţionale a serviciilor de acces la reţeaua globală cînd Internetul prin dial-up a cedat întîietatea, după numărul de abonaţi, Internetului în bandă largă. Potrivit estimărilor, în viitor, acesta va continua să-şi consolideze poziţiile, deoarece tot mai mulţi utilizatori aleg Internetul de mare viteză.

În perioada de referinţă, numărul total al abonaţilor la serviciile de acces la Internet la puncte fixe s-a majorat, faţă de 2007, cu circa 41 la sută şi a constituit aproximativ 155 de mii. Rata de penetrare a acestor servicii, raportată la o sută de locuitori ai republicii, a constituit 4,37 la sută, iar cea a serviciilor de acces la Internet în bandă largă - 3,23 la sută.

În 2008, cota de piaţă, după cifra de afaceri, a principalului furnizor de servicii transport date şi acces la Internet - SA "Moldtelecom" - a constituit 60,3 la sută. Restul pieţei este împărţită de alţi 55 de furnizori.

www.moldpres.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania