Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

17.09.2009:  PCRM propune AIE două declaraţii de consens în dezvoltarea de mai departe a Moldovei
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova va prezenta majorităţii parlamentare, constituită din fracţiunile parlamentare ale PL, PLDM, PDM şi AMN, două declaraţii de consens, care vor pune baza unei cooperări dintre Alianţa pentru Integrare Europeană şi PCRM.

Vladimir Voronin, preşedintele PCRM, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că cele două Declaraţii ţin de metodele de depăşire a crizei economice şi soluţionarea problemei transnistrene. Potrivit lui Voronin, prin semnarea acestor declaraţii se va ajunge la consolidarea eforturilor tuturor partidelor parlamentare în dezvoltarea de mai departe ţării, precum şi va fi o şansă de neadmitere a unor alegeri anticipate.

Preşedintele PCRM susţine că Partidul Comuniştilor insistă asupra continuării majorării plăţilor sociale, care au fost iniţiate de guvernarea comunistă, majorarea salariului minim fiecare doi ani, păstrarea asistenţei sociale acordate unor categorii de persoane, păstrarea indemnizaţiilor, a subvenţiilor, majorarea cotelor financiare în domeniul sănătăţii şi păstrarea categoriilor persoanelor, care beneficiază de asistenţă medicală gratuită, păstrarea cotei vârstei de pensionare, majorarea cheltuielilor pentru învăţământ, inclusiv a celor bugetare pentru învăţământul superior, precum şi alte operaţiuni sociale.

Ceea ce ţine de soluţionarea diferendului transnistrean, Vladimir Voronin a accentuat că PCRM insistă asupra păstrării statutului de neutralitate a ţării, ca o condiţie indiscutabilă pentru reintegrare, demilitarizarea totală precum şi consolidarea măsurilor de încredere cu Transnistria.

PCRM este cea mai numeroasă fracţiune în Parlamentul de legislatura a XVIII-a, deţinând 48 de mandate. Alianţa pentru Integrare Europeană, din care face parte formaţiunile politice conduse de Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Serafim Urechean şi Vladimir Filat, deţine în Parlamentul actual 53 de mandate. AIE are destule voturi pentru a institui Guvernul, însă sunt insuficiente pentru alegerea Preşedintelui Moldovei. Nealegerea şefului statului va conduce la noi alegeri parlamentare anticipate.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania