Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

17.03.2009:  Filat trebuie nu numai să se pocăiască, dar să şi răspundă pentru unele decizii adoptate pe cînd era membru al Guvernului, consideră liberalii
În cadrul unei întîlniri cu alegătorii, vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, l-a supus criticii pe liderul PLDM, Vlad Filat, pentru votul din 4 aprilie 2005 şi, îndeosebi, pentru activitatea sa în funcţia de şef al Departamentului privatizării.

În opinia lui Chirtoacă, coalizarea liberalilor cu liberal-democraţii nu a avut loc anume fiindcă Filat a votat pentru alegerea lui Vladimir Voronin în funcţia de preşedinte pentru al doilea mandat. În acelaşi timp, Chirtoacă nu a negat faptul că partidul său a purtat negocieri cu alţi reprezentanţi ai PLDM privind aderarea lor la PL.

La o replică din sală precum că Filat "s-a căit" pentru votul din 4 aprilie, Chirtoacă a răspuns că Filat "nu s-a pocăit" pentru că a fost şeful Departamentului privatizării "în guvernul Lucinschi-Diacov". Candidatul cu numărul unu în lista electorală a PL îi impută lui Filat că, pe timpul cînd lucra la guvern, el a semnat multe acorduri ilegale, inclusiv cu reprezentanţi ai Transnistriei. "Mai există acolo unele lucruri pentru care trebuie nu numai să se pocăiască, dar pentru care va trebui să fie tras la răspundere", le-a declarat Chirtoacă alegătorilor.

"Chiar şi în cazul unei coaliţii parlamentare cu AMN şi PLDM, noi mai avem întrebări faţă de Partidul Liberal-Democrat", a menţionat Chirtoacă, precizînd că întrebările vor viza anume privatizarea ilegală. La o altă replică, precum că "Filat nu este comunist", Chirtoacă a răspuns: "Dar voi de unde ştiţi?".

www.moldpres.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania