Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

17.03.2009:  Vasile Tarlev este acuzat de separatism
Organizaţia ne-guvernamentală Coaliţia-2009 „Electorala la Vedere" a remis presei o declaraţie, prin care îl acuză pe Vasile Tarlev şi partidul condus de acesta, Uniunea Centristă din Moldova, de instigare la separatism.

"Coaliţia-2009" a solicitat autorităţilor electorale şi celor de drept să se expună pe marginea declaraţiilor făcute de Vasile Tarlev, prin care ultimul egalează structurile separatiste cu organele constituţionale ale Republicii Moldova. "Coaliţia-2009" susţine că declaraţiile lui Vasile Tarlev nu pot fi examinate ca declaraţiile unui cetăţean de rând, deoarece el este lider al unui partid şi candidat la funcţia de deputat în Parlament.

Reprezentanţii societăţii civile consideră că declaraţiile lui Vasile Tarlev, "fiind răspândite în societate, pot aduce la diminuarea valorilor societăţii moldoveneşti şi formării opiniei publice greşite asupra problemelor suveranităţii, integrităţii teritoriale a ţării, valorilor democratice şi ordinii de drept a Republicii Moldova".

Coaliţia-2009 a mai acuzat Uniunea Centristă din Moldova de promovarea unei doctrine politice, bazate pe idei şi opinii extreme, prin care ar căută în viitor să impună societăţii moldoveneşti viziuni incompatibile cu valorile democratice a poporului Republicii Moldova, a suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale.

Recent, Liderul UCM, Vasile Tarlev, a numit, într-o conferinţă de presă din 3 martie curent, conducătorii autorităţilor separatiste din regiunea transnistreană drept „preşedinte al regiunii transnistrene" şi „preşedinte al sovietului suprem".

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania