Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

18.03.2009:  Romania pregateste destabilizarea R. Moldova incepind cu data de 27 martie
91 de ani de la unirea din 1918 – pretext pentru mii de agenti romani sa vina in sprijinul Opozitiei

91 de ani de la unirea din 1918 nu este o cifra rotunda, cu atit mai mult cu cit nu se justifica in nici un fel manifestarile grandioase prin care asociatii din Romania fac mobilizari la nivel national ca, pe 27 martie, mii si mii de romani sa vina la Chisinau ca sa marcheze momentul. De ce la Chisinau si nu la Bucuresti si de ce se doreste sa i se dea momentului o asa de mare amploare? De ce nu si-au propus romanii acest lucru anul trecut, cind s-au implinit 90 de ani? Este pentru prima data cind, cu acest prilej, se lanseaza o astfel de mobilizare nationala in Romania. Secretul e simplu – pe 5 aprilie vor avea loc alegeri generale in R. Moldova, iar aceasta tara doreste, pe cai ilegale, chiar violente, destabilizarea acestei tari si impunerea la guvernare a unor partide din opozitie, care ii sunt credincioase. Aici nu-i vorba de o re-anexare a R. Moldova de catre Romania, ci, pur si simplu, de aducerea la putere, din interesele meschine ale unor clanuri politico-financiare, a unor partide credincioase clasei politice de la Bucuresti. Stim cu totii relatiile politico-financiare suspecte ale liderilor politici moldoveni din opozitie cu omologii lor romani, dar ultima „relatie moldo-romana politica” a pus capac la toate, fiind si de tot risul! E vorba de debutantul in ale politicii Vasile Tarlev, care s-a dus la Bucuresti, pe 11 martie, „sa pupe” doua miini, pe cea a lui Mircea Geoana, liderul PSD, si pe cea a premierului Emil Boc, liderul Partidului Liberal Democrat. Pentru a va da si mai bine seama ca politicienilor moldoveni putin le pasa de programe politice autentice, ci doar de interesele lor meschine, este suficient sa va amintim ultima gugumanie „politica” a lui Tarlev – a plecat centrist la Bucuresti, iar la intoarcere a devenit liberal! Dar sa revenim la 27 martie!
Revolutie romaneasca in R. Moldova?
Responsabilii cu mobilizarea nationala a romanilor pentru a-i aduce la Chisinau pe aceasta data se ascund in dosul unui portal informational, putind fi accesati la adresa 27 martie.wordpress.com, adresa administrata, cica, de asa-zisii „Noii golani”, iar mesajele si informatiile sunt suficient de clare spre a intelege ce ni se pregateste la Chisinau in aceasta zi, cu aproape 10 zile inainte de alegeri. Pe linga lozinci de tipul „Cu totii la Chisinau pentru a celebra unirea!” sau „Cu totii la Chisinau pe 27 martie 2009!”, cetatenilor romani care vor sa ajunga, citez, „in cel de-al doilea stat romanesc”, celor care nu au pasaport valabil, li se comunica exact ce acte au nevoie si sume de bani spre a-si ridica pasapoartele in timp util de la sectiile judetene de Pasapoarte, iar pentru informatii suplimentare sunt anuntati: „Referitor la programul activitatilor si locul de intrunire as sugera sa va abonati la newsletterul “Noii Golani” prin trimiterea unui e-mail catre atitudine@noiigolani.ro sau noiigolani@yahoo.com pentru a primi informatiile necesare, la momentul publicarii acestuia (programul).” Pentru ca cititorii sa-si faca o idee cu privire la isteria acestei provocari, va oferim citeva extrase din reactiile unor viitori participanti romani: „vladp9 Vreau detalii fratilor. Si va rog postati locul intilnirii in Chisinau si ora. Mentionati si forma in care aveti de gind sa decurga aceasta “intilnire” (observati ca a pus ghilimele! N.r.) cu fratii basarabeni. Dau si eu sfoara in tara.” Adi Spune: „Vreau si eu sa vin pe 27 martie la Chisinau, dar am nevoie de niste detalii. Ne intilnim direct in Chisinau sau se pleaca din vreun oras din tara? Astept raspuns.” More NICOLAE David Spune: „Da. am sa vin de la Cluj sa particip la acest eveniment istoric, doar Basarabia e pamint romanesc, o sa ne vedem la Chisinau!Dar unde o sa se tina ca locatie? Vreau un raspuns! Sa nu uitam, lupta continua!” fantoma de la miezul noptii Spune: „Am inteles ca se pleaca in grup din Iasi?” noiigolani Spune: „Fantoma, tu de unde esti? Se pleaca din Bucuresti.”

Opozitia din R. Moldova si politicienii de la Bucuresti au inteles ca actualul partid de guvernamint va cistiga alegerile, fiind preferat de marea masa a populatiei moldovenesti. Pe de alta parte, dupa cum bine se stie, s-au investit sume uriase in partidele din opozitie pentru ca acestea sa ajunga la putere. Acesti bani trebuie recuperati cu orice chip, iar criza economica este cea mai buna acoperire. Opozitia isi va plati datoriile din plin, iar saracirea populatiei o va pune in spatele crizei economice. In numele crizei s-ar fura fara nici o opreliste daca ar ajunge la putere. Orice politician, indiferent cit de mediocru ar fi, stie prea bine ca administrarea unei crize economice de proportiile acesteia nu poate fi facuta cu doctrine liberale, de dreapta, ci cu programe economice de stinga. Cunoscindu-se ca actuala guvernare va cistiga si acest scrutin electoral, fortele politice obscure din Romania, impreuna cu liderii politici moldoveni, vor sa incerce o lovitura de forta, iar data de 27 martie este ideala pentru ei. Romanii care vor sa vina aici, prin amplele manifestatii de strada pro-romanesti sau asa-zis pro-europene, doresc sa ii stimuleze, sa-i incurajeze pe sustinatorii opozitiei sa declanseze mitinguri maraton, scopul acestora fiind nerecunoasterea rezultatului alegerilor si declansarea unor conflicte sociale de felul celora din Georgia sau Ucraina. Sigur ca Romania oficiala nu poate sa recunoasca cele afirmate mai sus, dar noi ar trebui sa fim total naivi sa ne imaginam ca aceasta „nevinovata” organizatie civica sau ce o mai fi nu are forte serioase in spate, ca a declansat aceasta actiune din proprie initiativa.

Chestiunea e simpla! Acest grup de initiativa este constituit din tineri, din oameni care nu au nici cea mai mica urma de memorie istorica legata da Regatul Romaniei din perioada interbelica. O astfel de „memorie istorica”, mai bine zis nostalgie, este specifica unora foarte batrini, unor fosti securisti ceausisti si unor actuali politicieni sau agenti romani, acestora din urma „memoria istorica” fiindu-le necesara nu pentru o irealizabila unire a acestor doua tari, ci pentru conservarea sferelor de influenta in zona afacerilor pe care le deruleaza in acest teritoriu si in Transnistria. Ei vorbesc doar despre necesitatea unirii, dar nu sunt chiar atit de nebuni incit s-o si doreasca la modul autentic. Va dati seama cite milioane de dolari se pot scoate din saracie, mai ales din actuala criza economica? Ei bine, aceste furaciuni, afaceri necurate nu pot fi facute in spatiul bine controlat, financiar si politic, al UE, ci intr-o tara ca R. Moldova, stat care trebuie sa devina extrem de instabil, iar singurul care le incurca socotelile e Vladimir Voronin. Aici deja nu mai e vorba de lupta politica in sensul clasic al cuvintului, ci de setea unor clanuri politico-financiare care vor sa profite de criza. Se vede cu ochiul liber cine si cu cine si-au dat mina si de ce! Cunoscutul magnat si patron de la ASCOM, Anatol Stati, si-a trimis oameni de nadejde la partidele lui Ghimpu si Filat, acesta din urma atragindu-si-l si pe prosperul om de afaceri Calin Vieru. Vasile Tarlev are de partea sa tot ce tine de marele si micul business din Moldova, iar asta inca de pe vremea cind era premier. Diacov vedem ca nu-si pune probleme cu finantarea campaniei electorale, iar adversitatea sa de parada cu Filat e apa de ploaie. Cred ca de Urechean nici nu e cazul sa mai vorbim! Toti acestia, atentie!, pe linga anumite filiere transnistrene sau Pasato-ruse, si-au creat relatii strinse cu politicieni, oameni de afaceri si partide din Romania. Cercurile obscure romanesti, spre deosebire de alti ani, mizeaza si comploteaza, acum, cu toti in scopul deja evident de a-i inlatura de la putere pe actualii guvernanti, iar asta in pofida dorintei electoratului.

Mobilizarea masiva a romanilor spre a „aniversa 91 de ani de la unirea din 1918, dincolo de faptul ca este extrem de suspecta, este periculoasa pentru stabilitatea acestei tari. Insist asupra faptului ca acest lucru se intimpla acum si prima data cu o astfel de amploare. De ce pina acum se multumeau cu citeva simpozioane restrinse, restrinse si pentru ca romanului nu-i sta capul la asa ceva, iar acum, inainte de alegeri, romanii sunt chemati cu miile sa vina la Chisinau? De unde au anonimii organizatori ai acestei actiuni resurse financiare pentru deplasarea oamenilor, cazarea si hrana lor la Chisinau? E greu de crezut, mai ales acum cind romanii simt din greu efectul crizei, cind sunt disponibilizati masiv si ramin fara case pe capete, ca si-ar permite o astfel de deplasare la Chisinau pentru a aniversa 91 de ani de la unirea din 1918! Sa fim seriosi! Nu este lipsit de fundament atunci cind afirmam ca avem de-a face cu o provocare de proportii, cu o actiune de amploare menita sa declanseze tulburari si conflicte sociale prelungite si de mari dimensiuni. Aici nu mai e vorba de o simpla campanie electorala murdara pusa la cale de Filat, Urechean, Tarlev sau Ghimpu, ci cu o brutala si invaluitoare tentativa de rasturnare prin forta a ordinii de stat. Suntem in campanie electorala, fratilor, si cred ca Romania, intr-o situatie similara, n-ar fi admis o astfel de mobilizare generala a cetatenilor maghiari din Ungaria sa vina cu miile sa-i sustina pe etnicii maghiari din Romania cu un oarecare prilej legat de fostul Imperiu Austro-Ungar! De ce R. Moldova trebuie sa admita asa ceva sau, altfel spus, cit si cite mai trebuie sa admita? Chiar nu se poate ajunge niciodata la normalitate? Retineti bine, pentru ca nu facem speculatii rau-voitoare, gratuite sau inventam ceva imaginar, dar e vorba, in campanie electorala, de deplasarea unui numar nedefinit inca de romani, la Chisinau, pentru a aniversa 91 de ani de la unirea din 1918, iar pentru aceasta deplasare sunt mobilizati cetateni din tot cuprinsul Romaniei! In decembrie 1989, tot la fel de multi cetateni moldoveni sovietici s-au deplasat in Romania ca sa puna umarul la „Revolutia romana”.

www.moldova-suverana.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania