Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

18.03.2009:  Întrevederea Voronin - Medvedev a avut loc la Moscova
Preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, s-a întâlnit la Moscova cu omologul său rus, Dmitrii Medvedev.

"Relaţiile noastre, în pofida tuturor factorilor, au un curs, cred că la întrevederea de astăzi vom decide perspectivele pentru viitor", a declarat la începutul întrevederii Vladimir Voronin.

"Întâlnirea noastră este destul de importantă - a menţionat Medvedev în cadrul discuţiilor - vom discuta despre dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse". "Consider că în ultimul timp relaţiile dintre ţările noastre se dezvoltă propulsiv şi cu succes. Anul trecut am înregistrat o creştere considerabilă a schimbului de mărfuri, nu doar datorită majorării preţurilor pentru resursele energetice, dar şi datorită realizării calitative a acordurilor bilaterale".

"În activitatea noastră nu vom reduce din ritm, vom identifica noi puncte de contact, proiecte economice şi umanitare", a subliniat Preşedintele rus. Tema principală a discuţiilor celor doi oficiali urmează să fie problema transnistreană. Anterior, s-a anunţat că în aceeaşi zi ar putea avea loc întrevederea trilaterală Voronin - Medvedev - Smirnov. Preşedintele moldovean a declarat presei ruse că percepe întrevederea planificată cu Preşedintele Rusiei, Dmitrii Medvedev, "ca pe o consultaţie cu privire la măsurile necesare pentru reluarea procesului de negocieri".

Publicaţia rusă "Kommersant" a scris, miercuri, că în urma întrevederii celor doi oficiali liderului de la Tiraspol "i se va da de înţeles că Moscova nu intenţionează să suporte cele făcute de el".

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania