Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

18.03.2009:  Liderul AMN Serafim Urechean este acuzat de furt intelectual
Ziaristul Vasile Grozavu l-a acţionat în judecată pe liderul Alianţei "Moldova Noastră" Serafim Urechean, învinuindu-l de încălcarea dreptului de autor la tipărirea unei cărti electorale.

Fostul consilier al lui Serafim Urechean pe vremea cînd acesta deţinea funcţia de primar general al capitalei îl acuză pe liderul AMN că a inserat în volumul "Rămîn al vostru" o serie de articole şi interviuri, fără consimţămîntul acestuia. Pentru încălcarea dreptului de autor şi prejudiciul moral cauzat, el cere o recompensă de 9 mln lei.

În cadrul conferinţei de presă, Grozavu a făcut mai multe dezvăluiri despre comportamentul dictatorial al ex-primarului Urechean în imperiul mediatic municipal pe care îl controla. "Bisăptămînalul pe care îl conduceam devenise penibil cu 10-12 poze de-ale lui Urechean în ediţie. În aceeaşi situaţie se afla şi agenţia de ştiri, radio "Antena C" şi postul de televiziune municipal antrenate în editarea de materiale laudative la adresa fostului primar", spune ex-redactorul-şef adjunct al ziarului municipal "Capitala".

Vasile Grozavu a declarat că a abandonat echipa lui Urechean deoarece este dezamăgit de modul clientelar în care a fost întocmită lista electorală a AMN şi incapacitatea acesteia de a garanta integrarea Republicii Moldova în structurile euro-atlantice.

www. moldpres.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania