Navigare

Căutarea pe saitul

 













Toate ştirile

19.03.2009:  LADOM: Electorală 2009 este cea mai bine organizată campanie din istoria Republicii Moldova



Potrivit preşedintelui Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului din Republica Moldova, Paul Strutzescu, curenta campanie electorală întruneşte practic toate principiile legalităţii, libertăţii şi corectitudinii politice.


„Această campanie electorală, pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova, până în prezent, poate fi calificată ca una mai bine organizată la toate nivelele decât scrutinele anterioare. Deşi campania se desfăşoară cu anumite incidente, acestea se includ în limitele cadrului legal", a declarat Strutzescu, în cadrul unei mese rotunde.

În acelaşi context, liderul ONG-ului a admis că în electorala actuală se comit nereguli neesenţiale, care însă nu pot fi numite fraude şi nu pot influenţa bunul mers al alegerilor. În opinia experţilor LADOM, meritele pentru această campanie echilibrată pot fi atribuite, în primul rând, organelor electorale care au dat dovadă de competenţă şi îşi îndeplinesc obligaţiile de serviciu fără abateri de la normele legale, asigurând concomitent şi transparenţa acţiunilor lor.

Acesta este al patrulea raport prezentat de LADOM cu privire la monitorizarea mersului procesului electoral în campania pentru alegerile parlamentare 2009.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania