Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

02.05.2010:  Participanţii la manifestările de 1 Mai acuză sindicatele de loialitate guvernării liberal-democrate
Salariaţii participanţi la “Acţiune socială“ care s-a desfăşurat, sâmbătă, 1 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale au acuzat Confederaţia Sindicatelor din Republica Moldova de faptul că nu este aproape de cei pe care trebuie să-i apere la manifestarea Zilei Internaţionale a Muncii şi că este în înţelegere cu guvernarea liberal-democrată, la care îi face parte.

“Un lider sindicalist într-un mod ruşinos afirmă că în ultimele şase luni în Republica Moldova au fost disponibilizate peste 30 mii de persoane, iar astăzi nu are chef să vină să protesteze, să se manifeste“, a declarat Ion Ceban, membrul Blocului Sindical, vorbind despre conducerea CSRM, subliniind că “în schimb ieri (30 aprilie – n.r.) cu toţii l-am văzut la Palatul Feroviarilor, cu fanfară şi plăcinte pupându-se cu actuala guvernare“.

În context, Ceban a subliniat că sindicatele, care sunt primul apărător al angajaţilor, nu a dat dovadă de atenţie şi atitudine nici pe unul dintre subiectele sensibile, care au loc actualmente în ţară. “Nu l-am văzut nici atunci când trebuia să vină şi să-şi spună protestul său când a fost adoptat un buget antisocial. Nu l-am văzut atunci când s-a luat decizia de a închide şcoli să protesteze într-un fel. Nu l-am văzut atunci când persoane de la Regia Transport Electric, de la Poşta Moldovei, de la Calea Ferată, de la multe instituţii publice au fost demişi. În schimb astăzi sunt absolut sigur că undeva se află ca un motan gras cu labele pline de unt, cu botul plin de smântână, cu mustăţile pline de lapte la frigărui, unde-l gâdilă pe burta pe care a scos-o la soare actualii guvernanţi, aşa ca el să fie cuminte şi să mârâie cum le convine lor“, a adăugat sursa citată.

În context, membrul Blocului sindical a accentuat că a venit timpul de o schimbare atât a guvernării, cât şi a sindicaliştilor, care nu apără nici un interes al salariaţilor. “A venit timpul ca împreună cu voi să-i trimitem pe aceşti guvernanţi, cu aceşti motani sindicalişti la pensie pe care ei au majorat-o cu 4 procente, în satele în care ei au închis şcolile – acolo să-şi educe copiii în universităţile unde au micşorat locurile bugetare – acolo să-şi educe copiii. Iar din salariile pe care le primesc, să plătească tarifele pe care le-au majorat şi preţurile pe care ni le-au acordat astăzi. E timpul ca aceşti guvernanţi să plece“, a concluzionat Ion Ceban.

“Acţiunea socială“, la care au participat zeci de mii de manifestanţi, a fost organizată de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Manifestarea a fost autorizată de primăria municipiului Chişinău, în pofida încercărilor autorităţilor de a împiedica desfăşurarea acţiunii de protest.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania