Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

03.05.2010:  Gratiile instalate pe 1 mai în centrul capitalei demonstrează adevărata faţă a noii “democraţii“ moldoveneşti
Declaraţia a fost făcută pentru agenţia OMEGA de către secretarul executiv al Comitetului Central al PCRM, membrul Comitetului executiv politic al formaţiunii, deputatul în Parlament, Iurie Mutnean, comentând instalarea unui gard de gratii în Piaţa Marii Adunări Naţionale în ajunul manifestărilor din 1 mai.

“Nu am văzut niciodată gratii la demonstraţii, niciodată: nici în perioada sovietică, nici în anii ’90, cunoscuţii ani ’90 şi mai ales în anii când Partidul Comuniştilor era la guvernare“, a declarat Muntean, accentuând că aceste gratii “arată în cel mai evident şi elocvent mod noua faţă a noii democraţii moldoveneşti“.

“Oamenii care se aflau după gratii, copii care se uitau printre aceste gratii, precum şi florile atârnate de ele, cred că au arătat lumii întregi ce reprezintă în sine regimul Filat, Ghimpu, Lupu şi Urechean şi faptul cât de oribil şi dezgustător discreditează aceştia integrarea europeană, cu care se acoperă în diferit mod“, a menţionat deputatul, exprimându-şi nedumerirea în legătură cu lipsa de reacţie din partea comunităţii europene. “Este foarte straniu că până în prezent nu urmărim nici o reacţie din partea partenerilor noştri europeni“, a menţionat deputatul exprimându-şi speranţa că aceasta “nu se va lăsa aşteptată“.

Circa 20 mii de persoane din diferite localităţi ale ţării au participat pe data de 1 mai la o acţiune de protest din centrul capitalei unde şi-au exprimat dezacordul cu politicile promovate de autorităţile liberal-democrate. Protestele au avut loc după gratii de fier.
Autorităţile de la Chişinău au instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale gratii de fier pentru a îngrădi o mică parte de suprafaţă, în pofida faptului că primăria capitalei a permis Partidului Comuniştilor să desfăşoare manifestarea în PMAN de Ziua Internaţională a Muncii.

Câteva mii de participanţi la “Acţiunea socială“ s-au postat în afara gratiilor din cauza că nu au avut loc pe perimetrul indicat de autorităţi.

La solicitarea agenţiei OMEGA reprezentanţii forţelor de ordine nu au putut da numele persoanei care a indicat postarea gardului de fier în Piaţă, precum şi a celei care a indicat să fie încuiate porţile din Grădina Publică “Ştefan cel Mare“.

“Acţiunea socială“ a fost organizată de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Manifestarea a fost autorizată de primăria municipiului Chişinău.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania