Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

01.05.2010:  Zeci de mii de moldoveni au ieşit să protesteze împotriva regimului Filat
Zeci de mii de moldoveni s-au adunat, sâmbătă, 1 mai, la Chişinău pentru a participa la o acţiune de protest împotriva actualei guvernări liberal-democrate, în pofida încercărilor autorităţilor de a împiedica desfăşurarea manifestării.

Oamenii au venit din toate regiunile ţării pentru a se solidariza de Ziua Internaţională a Muncii şi pentru a-şi exprima dezacordul faţă de politicile promovate de actuala guvernare condusă de Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Serafim Urechean şi Vladimir Filat.

Autorităţile din capitală împiedică libera desfăşurare a manifestărilor, îngrădind cu garduri de fier Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde urmează să se adune miile de persoane, care vin în centrul capitalei din direcţia tuturor intrărilor în municipiul Chişinău.

“Acţiunea socială“ este organizată de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Manifestarea a fost autorizată de primăria municipiului Chişinău, în pofida încercărilor autorităţilor de a împiedica desfăşurarea acţiunii de protest. Secretarul executiv al Comitetului Central al PCRM şi membrul Comitetului executiv politic al CC PCRM, Iurie Muntean, a declarat pentru agenţia OMEGA că “Partidul Comuniştilor, alături de toţi care le pasă de soarta ţării lor, sărbătoresc de 1 mai Ziua Muncii“.

În timp ce zeci de mii de persoane protestează împotriva politicilor promovate de Guvernul liberal-democrat, Premierul Moldovei, Vladimir Filat, a părăsit în regim de urgenţă capitala. Motivul formal al acestei decizii este o vizită neplanificată în raionul Ştefan Vodă. Serviciul de presă al Guvernului a anunţat că pe data de 1 mai, ora 12.30, Vladimir Filat se va afla la o casă de bătrâni din satul Tudora, după care va efectua o vizită la Palanca.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania