Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

26.03.2009:  Alianţa "Moldova Noastră" este acuzată de observatori că cumpără voturile alegătorilor cu produse comercializate la preţuri simbolice
Membrii Alianţei "Moldova Noastră" comercializează în localităţile ţării produse de prima necesitate la preţuri reduse, în plină campanie electorală, arată un raport al Coaliţiei „Controlul civic - Alegeri 2009" prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentantul Coaliţiei, Alexandru Sabadaş, a declarat că membrii organizaţiei au fost martorii încălcării normelor legale de desfăşurare a agitaţiei electorale de către această formaţiune politică. "Când ne întorceam de la un seminar pentru observatorii alegerilor, în localitatea Grătieşti am observat un tir cu simbolul Alianţei Moldova Noastră, care vindea în plină stradă produse alimentare la preţuri simbolice. Vânzătorii erau îmbrăcaţi în vestimentaţie cu simbolul AMN", a declarat Sabadaş.

În context, membrul Coaliţiei a atenţionat că la tentativa de a se interesa despre legalitatea comercializării produselor, unul dintre vânzători "a agresat fizic un reprezentant al coaliţiei".

"Potrivit prevederilor Codului Electoral, concurenţilor electorali le este interzis să acorde alegătorilor bani, cadouri, să acorde ajutoare umanitare sau să organizeze acţiuni de binefacere" a accentuat Sabadaş, menţionând că vor prezenta probele video din acest caz Comisiei Electorale Centrale.

www.omg.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania