Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

27.03.2009:  Partidul Comunistilor este realist in declaratiile sale
Una din virtutile Partidului Comunistilor din Republica Moldova este incercarea si reusirea de a privi in mod realist situatia din tara. PCRM spune lucrurilor pe nume. Lucrurile bune si pozitive care au fost realizate - asa si le numim, acele probleme care si-au gasit o solutie partiala – asa si spunem, iar acele rezerve care se inregistreaza - le transformam in prioritati pentru solutionarea lor ulterioara. Acest mesaj a fost transmis de catre candidatul la functia de deputat pe lista Partidului Comunistilor, Marian Lupu, presedintele Parlamentului, locuitorilor satelor Varnita si Mereni din raionul Anenii Noi.Facilitati - pentru agentii economici

In cadrul ambelor intilniri, spicherul Marian Lupu a tinut mai intii sa le comunice localnicilor care a fost modul de gindire al reprezentantilor Partidului Comunistilor, aflat la guvernare de opt ani. Discursul candidatului PCRM a inceput cu enumerarea seriei de facilitati si schimbari benefice efectuate in domeniul economic. Aici, Marian Lupu s-a referit la amnistierea fiscala, prin care au fost iertate toate datoriile istorice ale agentilor economici, ce impiedicau obtinerea profiturilor de catre acesti intreprinzatori. „A fost o decizie oportuna si foarte corecta de care au beneficiat in mod automat toti agentii economici din Republica Moldova.”, a specificat Lupu.

La fel, in scopul dezvoltarii durabile a businessului, statul a introdus cota zero pentru profitul reinvestit. „Aceasta decizie a fost luata nu din cauza ca bugetul n-ar avea nevoie de bani. A fost necesar insa sa privim si in viitorul apropiat. De aceea am oferit intreprinzatorilor sansa sa-si reinvesteasca profitul in utilaje, in crearea unor noi locuri de munca, pentru ca in final afacerea pe care o detin sa devina mult mai profitabila”, a mai adaugat presedintele Parlamentului.Banii sint restituiti treptat

In alt context, spicherul a declarat ca, pe durata guvernarii Partidului Comunistilor, Republica Moldova a fost prima tara din spatiul Comunitatii Statelor Independente care a hotarit sa vina cu un program de restituire, cel putin partiala, a banilor de la fosta Banca de Economii a Uniunii Sovietice. Prima etapa a inceput in anul 2003, cind a fost restituit un leu pentru o rubla, in proportie de pina la o mie de lei. In prezent, a demarat a doua etapa, cu proportia restituirii de un leu pentru 2,5 ruble. “Noi intelegem ca nu avem toate resursele posibile ca sa intoarcem unu la unu, in permanenta, insa vrem sa cuprindem toate persoanele care au avut depuneri la Banca de Economii in perioada sovietica”, a specificat reprezentantul PCRM.Gazul - adus in toate gospodariile

Gazificarea localitatilor Republicii Moldova a fost un alt domeniu la care s-a referit spicherul. El a declarat ca actiunile guvernarii in aceasta directie au fost impartite in trei etape. Este vorba, in primul rind, de constructia si darea in exploatare gazoductelor magistrale, in care s-au investit sute de milioane de lei. Aceasta etapa a fost deja finisata, fiind urmata de constructia gazoductelor de presiune medie. Potrivit lui Marian Lupu, in continuare o atentie deosebita va fi acordata aducerii gazului pina la contoarele consumatorilor finali, adica in gospodariile oamenilor. “Gazificarea la aceasta etapa este in vizorul autoritatilor centrale. In acest proces se va implica activ si SA “Moldova-Gaz”. Executivul a stabilit deja ca daca in localitatile unde nivelul de gazificare a gospodariilor reprezinta mai putin de 50 la suta, atunci in aceste localitati populatia va achita mai putin de 3 mii de lei pentru a-si aduce combustibilul albastru la ei acasa”, a specificat reprezentantul PCRM.

Ca si in cazul altor intilniri, pe care presedintele Parlamentului, Marian Lupu, le-a avut cu alegatorii in aceasta campanie electorala, spicherul a vorbit si despre politicile sociale de sustinere a tineretului, despre majorarea constanta a salariilor in sectorul bugetar, despre renovarea masiva a gradinitelor, a caselor de cultura, precum si despre alte actiuni directionate spre bunastarea poporului Republicii Moldova. In finalul discutiilor sincere, locuitorii satelor Varnita si Mereni din raionul Anenii Noi si-au impartasit opiniile vizavi de realizarile echipei Partidului Comunistilor.Ivan Bascan, antreprenor, Varnita:

Stim cu totii ca dupa o perioada de patru ani, alegem o noua conducere a tarii, alegem oamenii care vor sta la cirma statului nostru. Desigur ca multi se intreaba cu cine sa votam? Ce cale sa alegem in continuare? Inainte insa de a face o alegere trebuie sa analizam foarte bine ceea ce a fost cindva si ceea ce avem real la ziua de astazi. Trebuie sa tinem cont de faptul ca, in ultimii opt ani de guvernare a Partidului Comunistilor, am fost martorii unor schimbari benefice in tara noastra. Ne-am convins ca PCRM este singura formatiune care poate asigura stabilitatea in tara noastra. Fiind om de afaceri, pot spune ca lucrurile in businessul din Republica Moldova merg bine. Si asta deoarece nu mai exista acele grupari criminale, ce storceau bani de la toti agentii economici. Lucrul respectiv a putut fi obtinut doar datorita unei conduceri chibzuite si benefice pentru poporul nostru. De aceea va indemn sa analizati bine, iar la 5 aprilie sa faceti o alegere corecta.Gheorghe Scripcari, veteran:

Astazi sintem in fata unei decizii foarte responsabile, pentru ca trebuie sa decidem cui dam voturile noastre. Dupa destramarea Uniunii Sovietice, tara noastra era bogata, cu o agricultura si o industrie prospera. Timp de aproximativ zece ani, conducatorii de atunci ai statului nostru au dus Republica Moldova la faliment. In tara nu mai ramasese nimic inainte de a veni Partidul Comunistilor la putere. Batrinii isi aduc bine aminte de timpurile cind nu primeau pensiile cu anii. Eu am facut parte din reprezentantii care se deplasau la Chisinau pentru a cersi pensiile batrinilor din Varnita. Acum insa vedem ca situatia este alta. Imediat dupa venirea PCRM-ului la putere au inceput sa fie acordate sistematic pensiile si salariile, au inceput sa fie deschise statiuni tehnologice de masini, construite drumuri, cai ferate...Petru Dolgan, locuitor al orasului Bender:

Stimati concetateni, eu m-am nascut si am crescut in Ucraina, insa locuiesc de aproape 40 de ani in Republica Moldova. Inca pe timpul cind activam in functia de procuror in Rusia am solicitat sa fiu transferat cu serviciul in Moldova, aici unde am gasit un popor extraordinar de truditor si primitor. In acesti ultimi opt ani, am inteles si eu, dar si dumneavoastra ca Partidul Comunistilor a contribuit enorm la bunastarea acestui popor, la dezvoltarea si prosperarea tarii noastre. Astfel, va indemn, dragi prieteni, sa votam Partidul Comunistilor - singurul partid in care putem avea incredere.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania