Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

27.03.2009:  Vasile Tarlev insistă asupra formării unei coaliţii liberale
Liderul Uniunii Centriste din Moldova, Vasile Tarlev, a dat, joi, de înţeles, în cadrul dezbaterilor electorale de la postul public de televiziune "M1" că formaţiunea sa va tinde spre o coaliţie parlamentară, în exclusivitate, cu partidele liberale.

"Avem decizia Consiliului politic al partidului cu privire la faptul că în noul Parlament nu vom colabora, categoric, cu PCRM. Nu vom face o coaliţie cu Partidul Comuniştilor", a declarat Tarlev.

Anterior, surse din cadrul UCM au declarat că decizia de a participa la coaliţia liberală va fi făcută publică de formaţiune în cel mai apropiat timp. Din coaliţia menţionată vor mai face parte Partidul Liberal Democrat din Moldova, condusă de Vladimir Filat, Partidul Liberal, în frunte cu Mihai Ghimpu şi Alianţa "Moldova Noastră", condusă de Serafim Urechean.

Intrarea UCM în coaliţia liberală este posibilă, după ce formaţiunea menţionată a decis să promoveze în Moldova valorile liberal-democratice. Această decizie a fost aprobată în urma unui Acord la care UCM a ajuns cu Partidul Liberal Democrat din România.

Decizia de a forma o coaliţie a forţelor liberale a fost anunţată, miercuri, la Chişinău, concomitent, de trei formaţiuni politice liberale. Totodată, în coaliţie nu a fost aprobată Mişcarea "Acţiunea Europeană", în pofida platformei liberale a acestei formaţiuni.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania