Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

27.03.2009:  Misiunea OSCE: Orice acţiuni împotriva presei nu sunt acceptabile
„Cu siguranţă orice formă de violenţă fie că este în perioada campaniei electorale sau în afara perioadei electorale este ceva ce nu aş susţine niciodată", a declarat pentru OMEGA şeful Misiunii OSCE de observare a alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009, Nikolai Vulchanov. Această declaraţie vine după ce echipa de filmări ale agenţiei OMEGA a fost agresată de către membrul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Ion Chitoroagă, candidat la funcţia de deputat pe lista aceste formaţiuni.

Vulchanov susţine că „astfel de cazuri, de violenţă, sunt extrem de sensibile, iar când comentezi asupra cazurilor sensibile, normal este să vorbeşti cu ambele părţi, însă nu am vorbit pe marginea acestui caz cu partidul implicat, cu PLDM". În acelaşi timp, Vulchanov a accentuat că orice formă de violenţă nu poate fi acceptabilă. „În scopul unor relaţii sociale bune nu pot fi acceptate orice forme de violenţă, fie între politicieni şi politicieni sau între doctori şi intelectuali. Violenţa nu poate fi acceptată în cadrul unor relaţii umane decente", a conchis Vulchanov.

Mai mult ca atât, şeful Misiunii OSCE de observare a alegerilor parlamentare a asigurat că incidentul nu va fi trecut cu vederea. „Cu siguranţă acest caz este în atenţia noastră şi noi încercăm să îl analizăm, deci nu este ceva care trece şi se uită", a accentuat oficialul.

Amintim că, echipa de filmare a agenţiei OMEGA a fost agresată fizic, duminică, în cadrul acţiunii organizate de PLDM cu genericul "Votează fără frică!", de către candidatul în deputaţi din partea PLDM, Chitoroagă Ion.

www.omg.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania