Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

31.03.2009:  Promisiunile electorale şi limita credibilităţii
Ex-premierul Tarlev promite pensii de 300 de euro, iar ex-primarul de Chişinău, Urechean, – subvenţii de doar 500 de lei la hectar...

Deşi nu cred nici unul, nici altul оn ceea ce promit, o fac pentru a-şi justifica implicarea оn scrutin şi, totodată, pentru a-şi spori prada electorală. Căci, sincer vorbind, cine dintre oamenii care au ajuns la odihna binemeritată nu şi-ar dori o pensioară de 300 de euro (nu lei!), promişi de Tarlev, plus оncă cоte 500 de lei juruiţi cu mоna pe pоntece de Urechean ca subvenţii de stat pentru fiecare dintre cele 2-3 hectare de pămоnt – cota оmpărţită оn 15-20 parcele?!

Atоta doar că, spre deosebire de extraordinar de generosul, оn campania electorală, ex-premier, care mai promite şi salarii de 700 de euro, ex-primarul de Chişinău este mai puţin generos, asta chiar dacă cei 500 lei/ha ar trebui achitaţi din Fondul de subvenţionare a agriculturii şi nu din propriul chimir.

Dacă S. Urechean ar fi promis cei 500 lei/ha оn primăvara lui 2001, cоnd pentru fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli au fost alocaţi de la buget doar 11 mln lei, l-ar mai fi crezut cineva. A promite оnsă 500 lei/ha оn 2009, asta după ce оn 2008 actuala guvernare a alocat оn scopul subvenţionării agriculturii pоnă la 650 mln lei, ar оnsemna să iei oamenii pămоntului оn rоs. Şi explicăm de ce.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, suprafaţa culturilor de primăvară constituie cca 1 mln de hectare. Dacă оmpărţim cele 650 mln lei ale fondului de subvenţionare din 2008 la suprafaţa de 1 mln de hectare, rezultă că оn anul trecut statul a subvenţionat fiecare hectar cu cоte 650 lei, pe cоnd ex-primarul de Chişinău le promite plugarilor, оn toiul campaniei electorale din primăvara lui 2009, doar 500 lei/ha – cu 150 lei mai puţin decоt оn 2008, ex-premierul fiind оn acest sens parcă mai „generos”... Oameni care cred că poporul nostru e hop pe-o parte, aiştea-s alde Urechean şi Tarlev!

www.moldova-suverana.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania