Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

31.03.2009:  Başcanul găgăuz: Polietnia este bogăţia Moldovei
"Da, polietnia este bogăţia Moldovei. Şi sunt de acord cu Preşedintele Voronin", a declarat, marţi, başcanul găgăuz, Mihail Formuzal, pentru agenţia OMEGA, menţionând că împărtăşeşte în totalitate poziţia şefului statului cu privire la realizările obţinute în menţinerea unui consens civic în Moldova.


"Reprezentanţii grupurilor etnice nu sunt marginalizaţi, merge un proces normal de dezvoltare şi promovare a culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor. Toate astea sunt bogăţia Moldovei", a menţionat başcanul Autonomiei găgăuze. "În Moldova locuieşte un popor tolerant, care se comportă cu indulgenţă faţă de toate minorităţile naţionale şi găsesc limbă comună", a adăugat Mihail Formuzal.

Preşedintele, Vladimir Voronin a declarat, sâmbătă, în cadrul Congresului grupurilor etnice că "poporul moldovenesc a reuşit să se debaraseze de curentele extremiste şi nu a permis transformarea Moldovei într-un teritoriul experimental al xenofobiei şi al apărătorilor purităţii rasiale". "Pacea interetnică şi toleranţa - este o alegere conştientă a poporului Moldovei", a accentuat Voronin, menţinând că toate realizările ultimilor ani au nevoie să fie protejate de toate atentatele, care au loc în ajunul alegerilor parlamentare".

Potrivit datelor recensământului din anul 2004, pe teritoriul Republicii Moldova (fără datele din regiunea transnistreană) locuiesc reprezentanţi ai peste 40 de naţionalităţi, majoritare fiind comunitatea ucrainenilor (282 406 de persoane), a ruşilor (201 218 de persoane) şi a găgăuzilor (147 500 de persoane).


OMEGA

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania