Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

01.04.2009:  Dosarul prin care liderul AMN este acuzat de furt intelectual a fost pus pe rol
Curtea de Apel Chişinău a pus pe rol dosarul de acţionare în justiţie de către Vasile Grozavu a liderului Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean. Preşedintele AMN este acuzat de furt intelectual şi de încălcarea dreptului de autor la tipărirea unei cărti electorale.

Instanţa de judecată a decis astăzi punerea pe rol a dosarului şi a fixat prima şedinţă de judecată pe data de 4 mai, dată la care va începe examinarea în fond a cazului.

Vasile Grozavu a fost consilierul lui Serafim Urechean şi redactor-şef adjunct al ziarului municipal "Capitala", pe vremea cînd acesta deţinea funcţia de primar general al capitalei. Solicitat de presă, publicistul şi-a exprimat speranţa că judecata va dovedi faptul că liderul AMN a comis un furt intelectual atunci cînd a inclus în cartea sa mai multe articole şi interviuri, fără a-i cere consimţămîntul. El s-a arătat convins că va avea cîştig de cauză, deoarece un caz similar a fost cîştigat recent la CEDO. "Sper, de asemenea, că justiţia va face dreptate şi nu se va lăsa intimidată de ameninţările lui Urechean de a destitui toţi judecătorii după 5 aprilie. Aceasta demonstrează încă o dată că un viitor preşedinte al ţării nu trebuie să fie în nici un caz unul de tipul lui Urechean, precum pretinde respectivul", a conchis Grozavu.

Vasile Grozavu cere o recompensă de 9 mln lei: 6 mln lei pentru încălcarea dreptului de autor şi 3 mln pentru repararea prejudiciului moral cauzat. Publicistul a declarat că intenţionează cu aceşti bani să-şi deschidă un studiou pentru realizarea filmelor documentare.

www.moldpres.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania