Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

08.04.2009:  APCE: Alegerile din Moldova corespund standardelor internaţionale
Asambleea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a monitorizat alegerile parlamentare din 5 aprilie şi a ajuns la concluzia că scrutinul s-a desfăşurat în conformitate cu standardele internaţionale, a declarat, miercuri, preşedintele Comitetului miniştrilor Consiliului Europei, ministrul Afacerilor Externe din Spania, Miguel Ángel Moratinos şi preşedintele APCE, Luis Maria de Puig.


Opoziţia politică din Moldova este nemulţumită de rezultatele alegerilor parlamentare, care au avut loc duminică, scrutinul fiind câştigat de Partidul Comuniştilor, condus de Preşedintele ţării, Vladimir Voronin. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, PCRM a acumulat 50 la sută din voturi.

Acţiunile de protest ale opoziţiei îndreptate spre anularea rezultatelor alegerilor parlamentare s-au transformat în acte de devastare şi vandalism pe străzile Chişinăului. Participanţii la acţiuni au devastat şi au incendiat sediul Parlamentului şi al Preşedinţiei. "Am aflat cu îngrijorare despre acţiunile care au avut loc la Chişinău după alegerile parlamentare din 5 aprilie. Asaltarea sediilor primelor instituţii de stat nu este acceptabilă şi chemăm părţile să se abţină de la acţiuni violente", se menţionează în declaraţia publicată pe site-ul oficial al Consiliului Europei.

"Ne adresăm către toţi liderii politici ai ţării să poarte un dialog civilizat pentru a preveni acţiuni violente pe viitor", se mai spune în declaraţie. Anterior, Terry Davis, secretarul general al Consiliului Europei a declarat că CoE nu pune la îndoială rezultatele alegerilor din Moldova.


0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania