Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

08.04.2009:  Membrul CEC a FR - Nu există temei pentru revizuirea alegerilor din Moldova
Nu există temei pentru revizuirea şi recalcularea rezultatelor alegerilor parlamentare din Moldova, care au avut loc duminica trecută, consideră Vasili Volkov, membru al CEC a FR, care a făcut parte din misiunea de observatori a CSI.

"Nu s-au depistat încălcări ale legislaţiei, care ar fi influenţat asupra exprimării voinţei cetăţenilor, deci, nu există temei pentru revizuirea, recalcularea rezultatelor alegerilor", - a spus Volkov la şedinţa CEC a FR.

Opoziţia moldovenească contestă rezultatele alegerilor parlamentare din 5 aprilie, care le-a cîştigat Partidul Comuniştilor condus de Preşedintele Vladimir Voronin. Comuniştii, conform datelor CEC a republicii, au acumulat 50% din sufragii. Aceasta le permite să obţină peste 60 din cele 101 locuri în Parlament, să aleagă de sine stătător Preşedintele şi să formeze Guvernul.

Acţiunile de protest împotriva alegerilor parlamentare au degenerat marţi în tulburări stradale. Participanţii la acţiunile violente au devastat clădirile Parlamentului şi administraţiei Preşedintelui, au fost răniţi aproape 100 de poliţişti. Organele de ordine şi drept afirmă că ele ţin acum sub control situaţia în capitală.

Volkov a menţionat că alegerile parlamentare din Moldova au fost monitorizate în total de circa 600 de observatori internaţionali. "Este suficient de mult pentru o ţară cu populaţia de 3,5 milioane de persoane", - a menţionat el.

Volkov a mai atras atenţia asupra faptului că estimările misiunilor de observatori ale CSI şi OSCE coincid - alegerile au fost libere, legale şi deschise.

Maia Grişina, membră a CEC a FR, care de asemenea a fost obseravtor în alegerile parlamentare din Moldova, a comunicat pentru RIA Novosti că "în ansamblu este de acord cu concluziile lui Volkov".
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania