Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

08.04.2009:  Vladimir Voronin: Vărsările de sînge au fost evitate
Principala reuşită a guvernării în ciocnirile de ieri, din centrul Chişinăului dintre forţele de ordine şi protestatarii care s-au dedat la vandalism, este evitarea vărsărilor de sînge, a declarat azi Preşedintele ţării, Vladimir Voronin, la o consfătuire cu reprezentanţii puterii centrale, locale, ai instituţiilor universitare şi societăţii civile.

El a mai spus că actualei guvernări i-a reuşit în confruntările de ieri să apere principiile şi valorile democratice ale societăţii noastre, cursul spre integrarea europeană.

Şeful statului a atenţionat rectorii asupra faptului că mai mulţi studenţi au părăsit aulele şi au preferat lecţiilor manifestaţiile politice antistatale, încălcînd legislaţia ţării, contractele de studii şi disciplina universitară. Menirea pedagogilor ar fi educarea unei generaţii tinere cu dragoste faţă de Patrie, Republica Moldova şi nu cultivarea unor idealuri sociale străine cetăţenilor ţării noastre, a adăugat Preşedintele. El a menţionat că politicienii responsabili de ciocniri, liderii noii opoziţii parlamentare au atras în manifestaţiile de stradă şcolari şi liceeni, minori, punîndu-le viaţa în pericol.

Totodată, Voronin a afirmat că a fost destul de anevoios să evite vărsările de sînge, în timp ce reprezentanţii forţelor de ordine au fost supuşi unor atacuri violente, care au rezultat cu răniţi spitalizaţi. Şeful statului a atenţionat asistenţa asupra faptului că poliţia are dreptul, conform legii, să aplice arma de foc în cazurile în care este atacată, sau sînt atacate instituţiile guvernamentale.

Există probe că contestarea rezultatelor alegerilor este doar un pretext pentru organizarea unei lovituri de stat, în care sînt implicate servicii speciale din străinătate. Ca rezultat va fi introdus regimul de vize cu România, iar ambasadorul acestei ţări la Chişinău este declarat persona non grata, a conchis şeful statului.

MOLDPRES
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania