Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

09.04.2012:  COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ÎNTREVEDEREA ÎNTRE VLADIMIR VORONIN ȘI ȘEFUL OFICIULUI CONSILIULUI EUROPEI ÎN MOLDOVA, ULVI AKHUNDLU (VIDEO)
Astăzi, 9 aprilie 2012, a avut loc o întrevedere între președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, și șeful oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Ulvi Akhundlu.

În cadrul discuțiilor, Vladimir Voronin a informat reprezentantul Consiliului Europei în Moldova cu privire la poziția partidului față de închiderea dezagreabilului post de televiziune NIT de către regimul de guvernare din Moldova.

Președintele PCRM a menționat că există toate temeiurile pentru a presupune că retragerea licenței urmată de publicarea grăbită a deciziei în Monitorul Oficial, sistarea ilegală a emisiei din partea Î.S. „Radicomunicatii”, în ciuda contestării deciziei CCA în instanța de judecată, toate aceste măsuri fac parte dintr-o operațiune regizată de regim pentru a elimina postul de televiziune incomod pentru guvernare.

Vladimir Voronin a subliniat că „prin închiderea postului TV critic față de politica autorităților și prin acuzarea acestuia de așa-zisa lipsă de pluralism, guvernarea, de fapt, a lipsit cetățenii de un punct de vedere alternativ și a atentat la pluralismul politic și de opinii în mass-media și în toată țara în ansamblu”.

Ulvi Akhundlu i-a mulțumit lui Vladimir Voronin pentru informațiile oferite și a menționat că pentru Consiliul Europei retragerea licenței de emisie a oricărui post de televiziune este un subiect extraordinar, care va fi monitorizat în mod obligatoriu și foarte atent. În legătură cu aceasta, șeful oficiului CE în Moldova a informat că în viitorul cel mai apropiat va fi formulată poziția oficială în acest sens.

Serviciul de presă al PCRM
9 aprilie 2012
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania