Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

14.03.2013:  Vladimir Voronin: Votul pentru demisia lui Lupu va fi un test pentru fracțiunile parlamentare
Atitudinea formațiunilor parlamentare faţă de inițiativa din 13 martie a fracțiunii PCRM, prin care a fost iniţiată demisia Președintelui Parlamentului, Marian Lupu, va demonstra intențiile adevărate și valorile care domină în aceste partide, declară liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Întrebat de jurnalişti privind susţinerea pe care o aşteaptă pentru inițiativa privind demisia lui Lupu, președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că ”nu va face jocuri conjuncturale cu partidele din fosta AIE”.

”Vom vedea. Votul va demonstra foarte clar cine și ce poziție ocupă după destrămarea Alianței, va deveni mult mai limpede” , a declarat Vladimir Voronin, joi, 14 martie, după acțiunea de protest în masă în fața Palatului Republicii, la care membrii și simpatizanții PCRM au cerut demisia preşedintelui Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Liderul PCRM a mai specificat că fracțiunea comuniștilor din Parlament nu va susține în nici un caz un nou Guvern. ”Lupta pe care am început-o pentru alegeri anticipate, va fi prelungită, aceste măsuri de protest vor lua amploare în toată țara și vom merge până la urmă”, a subliniat Voronin.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a anunțat, miercuri, 13 martie, despre inițierea procedurii de demisie a Președintelui Parlamentului, Marian Lupu, după ce ședințele forului legislativ din această săptămână au fost anulate prin intermediul serviciului de presă al lui Lupu, fără vreo explicație.

Potrivit fracțiunii parlamentare a PCRM, acest comportament denotă ”umilirea demonstrativă și cinică a puterii legislative, a tuturor fracțiunilor parlamentare, dar și a tuturor alegătorilor” și ”demonstrează degradarea politică și umană a conducerii Parlamentului”. PCRM ”propune tuturor fracţiunilor parlamentare să susţină această iniţiativă”.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania