Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

14.03.2013:  Deputat: Parlamentul a ajuns la cheremul secretarului de presă al lui Lupu
Într-o țară cu un Parlament funcțional și o democrație veritabilă, agenda deputaților aleși de popor, nu poate să depindă de mofturile ”cinovnicilor” și funcționarilor din secretariatul Parlamentului sau din serviciul de presă al unui legislator. Astfel a comentat deputatul PCRM, Iurie Muntean, contramandarea ședințelor forului legislativ din această săptămână, anunțată de serviciul de presă al lui Marian Lupu.

”Anularea ședințelor Parlamentului, print-un comunicat de presă, a fost o decizie absolut neargumentată. Mai mult ca atât, Parlamentul a adoptat aceeași practică vicioasă ca și cei de la președinția condusă de Timofti – comunicarea prin intermediul secretarului de presă”, a declarat Iurie Muntean pentru agenția OMEGA, joi, 14 martie, după acțiunea de protest în masă, la care membrii și simpatizanții PCRM au cerut demisia preşedintelui Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Potrivit deputatului, ”este regretabil că această practică vicioasă a fost preluată de Parlament”. ”Parlamentul, în loc să desfășoare o ședință conform legii, nu se întrunește deoarece așa a decis nici nu Lupu, ci secretarul lui de presă. A ajuns Parlamentul la cheremul secretarului de presă al lui Lupu”, a subliniat Muntean, specificând că ”această încălcare gravă a fost ultima picătură în șirul de încălcări admise de conducerea Parlamentului”.

”În acest context, urmare a multiplelor încălcări, vine și inițiativa noastră de a-l demite pe Marian Lupu din funcție. Este de neimaginat ca deputații, aleșii poporului, aleși de milioane de cetățeni, trebuie să-și stabilească agenda reieșind din moftul și poftele unor cinovnici din secretariatul Parlamentului. Concluzia e una – avem nevoie de alegeri!”, a menționat deputatul PCRM.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a anunțat, miercuri, 13 martie, despre inițierea procedurii de demisie a Președintelui Parlamentului, Marian Lupu, după ce ședințele forului legislativ din această săptămână au fost anulate prin intermediul serviciului de presă al lui Lupu, fără vreo explicație.

Membrii Biroului permanent, dar şi deputaţii nu au fost informaţi despre anularea şedinţelor, aceştia aflând despre decizia lui Marian Lupu din presă. Serviciul de presă al Parlamentului este o structură afiliată Partidului Democrat, iar mai mulți angajați ai acesteia nu-și ascund apartenenţa politică. Spre exemplu, Eduard Balan, reprezentantul direcției comunicare a Parlamentului, a fost angajat al serviciului de presă al Partidului Democrat din Moldova și al lui Marian Lupu, în perioada în care acesta a exercitat interimatul funcției de Președinte al țării.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania