Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

28.03.2013:  Poliţia a încercat să suprime protestele paşnice din centrul capitalei
Sute de poliţişti, inclusiv şi din serviciile speciale, au depus forţă sutelor de protestatari, care au încercat să organizeze o manifestare în faţa Reşedinţei de stat, în care stă Nicolae Timofti, ales Preşedinte de partidele din fosta Alianţă de guvernare.

Manifestarea a fost una paşnică , fiind organizată de Congresul Civic. Sute de oameni au mers pe un traseu care a trecut prin faţa Palatului Republicii şi a urmat spre Reşedinţa de Stat. Protestatarii au cerut pe parcurs „ALEGERI”, pledând pentru organizarea unui scrutin parlamentar anticipat, care ar aduce Moldova în cadrul legal.

Protestatarii intenţionau să-i ceară lui Timofti dizolvarea Parlamentului şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate, dar au fost împiedicaţi de un cordon de poliţişti, cărora li s-au alăturat şi cei din serviciul „Fulger”.

Poliţiştii au depus forţă pentru a reţine protestatarii, printre care se numărau şi deputaţi din fracţiunea PCRM, care s-au alăturat acţiunii Congresului Civic. În pofida acestui fapt, poliţiştii au înaintat şi nu au permis protestatarilor să înainteze spre Reşedinţă.

Chiar şi aşa, sutele de protestatari i-au cerut lui Timofti să iasă în faţa mulţimii. Iar după ce în locul lui Timofti a ieşit purtătorul acestuia de cuvânt, Vlad Ţurcanu, participanţii la manifestare l-au acuzat pe aşa zisul şef al statului de laşitate şi de faptul că se ascunde în spatele poliţiştilor, pe care îi pune să lupte cu propriul popor.

În seara zilei de 27 martie, consiliile coordonatoare şi grupurile de iniţiativa ale Congresului Civic din capitală s-au întrunit într-o şedinţă pentru a relansa activitatea mişcării civice întru apărarea valorilor democratice, dar şi a drepturilor cetăţenilor din Moldova. Congresul Civic cere, în primul rând, declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. De asemenea, Congresul îşi propune să monitorizeze, după scrutin, activitatea guvernării, indiferent de culoarea acesteia.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania