Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

27.03.2013:  Congresul Civic: Actuala guvernare nu are dreptul moral să mai conducă Moldova
Peste șapte sute de participanţi la relansarea Congresului Civic au aprobat o Adresare către structurile internaţionale şi partenerii externi ai Moldovei, prin care accentuează că actuala guvernare nu mai are nici un drept să conducă Moldova, din aceste considerente trebuie să-şi depună mandatul.

„Actuala guvernare moldovenească s-a discreditat în totalitate, a pierdut dreptul moral să mai conducă ţara”, se constată în Adresare. În context, Congresul Civic anunţă partenerii externi că cele trei partide din Alianţa pentru Integrare Europeană „nu au potenţialul şi nici dorinţa să rămână împreună în cadrul unei coaliţii de guvernare”.

Congresul Civic susţine că „în aceste condiţii, doar alegerile parlamentare anticipate vor putea contribui la depăşirea crizei politice din Moldova”.

„Ne adresăm cu solicitarea să nu împiedicaţi implementarea Democraţiei în ţara noastră, să nu puneţi impedimente ţării în organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, au mai cerut reprezentanţii Congresului Civic tuturor structurilor europene, care „închid ochii la fărădelegile AIE”, astfel contribuind „în mare parte la cultivarea sentimentului de impunitate și permisivitate, de care dau dovadă liderii Alianţei”.

Consiliile coordonatoare şi grupurile de iniţiativa ale Congresului Civic din capitală s-au întrunit în aceasta seară, într-o şedinţă, pentru a relansa activitatea mişcării civice întru apărarea valorilor democratice, dar şi a drepturilor cetăţenilor din Moldova. Congresul Civic vine să ceară, în primul rând, declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. De asemenea, Congresul îşi propune să monitorizeze, după scrutin, activitatea guvernării, indiferent de culoarea acesteia.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania