Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

28.03.2013:  Deputat Eduard Mușuc: Guvernarea AIE a instaurat dictatura în Moldova
Actuala guvernare a instaurat dictatură în Moldova, lucru demonstrat de comportamentul din 28 martie curent a sutelor de poliţişti, care au opus rezistenţă protestatarilor din Congresul Civic, printre care se numărau şi deputaţi din fracţiunea PCRM. Declaraţia a fost făcută de deputatul PCRM, Eduard Mușuc, în cadrul unei manifestări pașnice din fața Reședinței de Stat, perimetrul căreia a fost blocat de polițiști.

”Astăzi am văzut fața adevărată a acestei guvernări, ei vorbesc de democrație, despre Europa. Însă avem o dictatură instaurată în țara noastră”, a declarat Mușuc.

Deputatul a specificat că existența dictaturii o confirmă comportamentul autorităților, care ”atunci când un grup de cetățeni vrea să protesteze pașnic, să-și expună părerea, aplică forță”. ”Ei nu se opresc. Oameni simpli, cetățeni, deputați în Parlament au fost loviți, opriți, bruscați. Guvernarea își bate joc de noi, de toată țară”, a subliniat sursa citată.

Potrivit deputatului, ”cetățenii cu epoleți, lipsiți de garanții sociale, sunt niște unelte în mâinile a câtorva persoane care au uzurpat puterea în țara noastră”. ”Astăzi suntem câteva sute. Ce veți face, domnilor, atunci când vor fi câteva mii? Acesta nu este calea de integrare europeană, nu este calea de edificare a unui stat de drept, nu este o cale spre democrație – este o cale spre dictatură, spre degradare”, a subliniat deputatul comunist.

Joi, 28 martie, au început protestele organizate de Congresul Civic, la care s-au alăturat și deputații PCRM. Ei au organizat o acțiune în fața Palatului Republicii și au mers spre reședința prezidențială de pe str. Sfatul Țării. Polițiștii însă au blocat accesul la Reşedinţa de Stat, în care stă Nicolae Timofti. Ministerul Afacerilor Interne a dislocat sute de poliţişti în perimetru, care au format un cordon viu și au împiedicat accesul reprezentanților Congresului Civic, care cer declanșarea alegerilor anticipate.

Între polițiști şi protestatari au avut loc altercaţii, accesul fiind închis şi pentru deputaţii în Parlament, care s-au alăturat protestatarilor.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania