Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

28.03.2013:  Deputaţii cer pedepsirea conducerii MAI pentru ordinul dat sutelor de poliţişti din stradă
Deputatul fracţiunii PCRM, Iurie Muntean, a anunţat, joi, 27 martie, plenul Parlamentului, despre faptul că sute de poliţişti au opus rezistenţă acţiunilor de protest organizate de Congresul Civic, având scopul să provoace protestatarii.

Deputatul a presupus că sutele de poliţişti, prinşi în cordon, au primit acest ordin special, pentru a provoca altercaţii. „Cerem tuturor celor care se fac vinovaţi de acest ordin, care au folosit poliţiştii în calitate de carne de tun, să fie traşi la răspundere. În primul rând este vorba despre conducerea ministerului de Interne. Să fie trans la răspundere ministrul, Dorin Recean”, a declarat Iurie Muntean.

Parlamentul a cerut ca la şedinţa Parlamentului de astăzi, „să vină conducerea ministerului şi să raporteze de la cine a primit indicaţii să dea acest ordin poliţiştilor, de la Filat, Ghimpu sau Lupu”.

Pe data de 28 martie, au început protestele organizate de Congresul Civic, la care s-au alăturat și deputații PCRM. Ei au organizat o acțiune în fața Palatului Republicii și au mers spre reședința prezidențială de pe str. Sfatul Țării. Polițiștii însă au blocat accesul la Reşedinţa de Stat, în care stă Nicolae Timofti. Ministerul Afacerilor Interne a dislocat sute de poliţişti în perimetru, care au format un cordon viu și au împiedicat accesul reprezentanților Congresului Civic, care cer declanșarea alegerilor anticipate.

Între polițiști şi protestatari au avut loc altercaţii, accesul fiind închis şi pentru deputaţii în Parlament, care s-au alăturat protestatarilor.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania