Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

02.04.2013:  Congresul Civic cere CCA să sancționeze canalul „Moldova 1” pentru aservirea sa politică
Postul public de televiziune „Moldova 1” a ignorat un eveniment public de amploare din 27 martie, şedinţa Congresului Civic, la care au participat peste 700 de cetățeni, încălcând astfel prevederile Codului Audiovizualului care asigură dreptul consumatorului de programe la informare completă, obiectivă şi veridică.

Constatarea se conține într-o adresare a secției informații și analiză a Congresului către Consiliul Coordonator al Audiovizualului „să ia atitudine și să sancționeze radiodifuzorul public care își permite să sfideze nu doar normele morale, deontologia, dar și cadrul legal”.

”În politica editorială al acestui radiodifuzor ar trebui să se regăsească evenimentele la care participă sute de cetățeni ai Republicii Moldova. În realitate, însă, “Moldova 1” își permite să discrimineze o parte importantă a societății, ceea ce denotă caracterul restrictiv și selectiv al politicii ei editoriale, fapt condamnabil”, se spune într-un comunicat remis presei.

Potrivit autorilor, “Moldova 1”, fiind un radiodifuzor întreținut din impozitele tuturor cetățenilor, demonstrează sistematic că deservește interesele unui grup restrâns de lideri politici și nu interesele societății, fiind dependent politic”.

În acest context, Congresul Civic solicită CCA, care este garant al apărării interesului public în domeniul comunicării audiovizuale pe principii democratice, să elaboreze o poziție oficială după acest caz și sancționarea radiodifuzorului public pentru încălcarea normelor stipulate în Codul Audiovizualului.

În seara zilei de 27 martie, consiliile coordonatoare şi grupurile de iniţiativa ale Congresului Civic din capitală s-au întrunit într-o şedinţă pentru a relansa activitatea mişcării civice întru apărarea valorilor democratice, dar şi a drepturilor cetăţenilor din Moldova.

Peste 700 de persoane au participat la şedinţa de relansare a Congresului Civic, organizație nepartinică, formată din reprezentanți ai societății civile. Deși presa a fost invitată, iar accesul mass-media a fost liber, televiziunea publică „Moldova 1” a ignorat evenimentul.

Congresul Civic solicită, în primul rând, declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. De asemenea, Congresul îşi propune să monitorizeze, după scrutin, activitatea guvernării, indiferent de culoarea acesteia.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania