Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

19.04.2013:  Partidul lui Plahotniuc a lipsit de dreptul de vot încă circa 300 mii de moldoveni
Deputaţii din fracţiunea Partidului Democrat au asigurat votul necesar pentru adoptarea unei modificări a Codului Electoral, prin care se interzice participarea în alegeri a deţinătoarelor de paşapoarte sovietice, chiar dacă anterior liderul formaţiunii, Marian Lupu, declara că acest proiect încalcă drepturile cetăţenilor la vot.

Proiectul fracţiunii Partidului Liberal, care a fost votat pe 14 decembrie 2012 în prima lectură, a apărut pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului din 19 aprilie curent fără a fi discutat preventiv la Biroul permanent al forului legislativ.

Acesta a fost susţinuţi de deputaţii prezenţi în sală din fracţiunile PLDM, PL şi PDM, chiar dacă erau în număr insuficient de voturi. Comuniştii au atras atenţia că documentul nu întruneşte 51 de voturi minim necesare, însă preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a omis atenţionările şi a declarat documentul adoptat.

Pe data de 14 decembrie 2012, majoritatea parlamentară a votat în prima lectură proiectul de modificare a Codului Electoral, prin care se interzice participarea în alegeri în baza paşapoartelor sovietice. Potrivit documentului elaborat de Partidul Liberal, aceste modificări vor viza 270 mii de moldoveni, care folosesc paşapoartele de tip sovietic din diferite motive.

În aceeaşi zi, preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a recunoscut că proiectul „miroase a o încercare de a limita dreptul şi accesul cetăţenilor la vot”, fapt pe care „noi nu-l putem accepta categoric”.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania