Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

22.04.2013:  Procuratura din Bălți l-a absolvit de pedeapsă pe pedagogul xenofob
Fostul pedagog de la Colegiul tehnic profesional din Bălți, Victor Cravcenco, nu va fi sancționat penal pentru faptul că a insultat și a înjurat elevii săi, permiţându-şi declarații xenofobe la adresa copiilor chiar în timpul lecţiilor.

După cinci luni de investigații în cadrul unui ”dosar penal intentat pentru acțiuni premeditate ale pedagogului îndreptate spre incitarea la ură națională sau etnică”, Procuratura municipiului Bălți a decis pe data de 8 aprilie curent să înceteze urmărirea penală și să-l absolvească de pedeapsă pe pedagogul xenofob, ”pentru că Victor Cravcenco și-a recunoscut vina și nu prezintă pericol pentru societate”. Astfel, Victor Cravcenco nu va fi pedepsit pentru incitarea la ură etnică și îşi va putea continua activitatea în domeniul educației.

Potrivit reprezentantului grupului de inițiativă din municipiul Bălți, Andrei Ciornîi, ”acțiunile procuraturii sunt de neînțeles în acest caz și urmează să fie contestate”.

”Procurorii spun că pedagogul și-a recunoscut vina și regretă acțiunile sale. Ei au considerat că poate avea loc corectarea comportamentului și fără aplicarea sancțiunilor penale. Sunt sceptic însă față de regretele acestuia, pentru că nu au urmat scuze publice ale lui Cravcenco”, a declarat luni, 22 aprilie, liderul grupului de inițiativă din Bălți care cer sancționarea lui Cravcenco, Andrei Ciornîi.

Sursa citată a mai anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că grupul de inițiativă din municipiul Bălți ”va contesta decizia procuraturii municipale la Procuratura Generală și, dacă se va obține același răspuns, se va adresa în instanțele naționale și apoi la CEDO”.

Scandalul legat de declarațiile fostului profesor de geografie de la Colegiul tehnic profesional din Bălți, Victor Cravcenco, a luat amploare în luna noiembrie 2012, după ce pe internet au apărut înregistrări video de la lecția de geografie, la care profesorul îi amenință și îi insulta pe elevi. Mai mult, acesta a admis și înjosiri de ordin naționalist, rusofob în adresa tinerilor.

Administrația Colegiului, unde a fost angajat respectivul pedagog, a anunțat că acesta a fost demis din funcție. Ulterior s-a aflat însă că acesta a plecat benevol la pensie, în baza unei cereri, fără a fi demis în baza unui articol contravențional privind încălcarea codului deontologic al profesorilor.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania