Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

09.05.2013:  Zeci de mii de persoane s-au alăturat marşului Victoriei organizat de PCRM
Zecii de mii de persoane au pornit, în această dimineaţă, de la Arca de Triumf din centrul capitalei într-un marș al Victoriei organizat de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Veterani, tineri şi copii au declarat că s-au alăturat marşului pentru că data de 9 mai înseamnă pentru ei Ziua Victoriei asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

“Pentru mine 9 mai înseamnă multe emoţii. Bunelul meu şi-a lăsat o mare parte din sănătate în acest război, eu vreau sa ţină minte acest lucru copiii mei. Eu vreau sa se cunoască adevărul. Aşa cum acum se interpretează istoria, trebuie să ţinem minte din spusele buneilor noştri”, a declarat o mamă venită cu copiii săi la marş.

„Noi ştim ce înseamnă războiul, părinţii au trăit în ocupaţie, părinţii şi rudele noastre au luptat şi au eliberat Chişinăul. Este o sărbătoare în memoria lor”, a spus o altă participantă la marş.

În coloanele marşului organizat de PCRM au putut fi văzuţi foarte mulţi tineri şi adolescenţi. „Ziua Victoriei pentru mine este o mare sărbătoare, pentru că am doi bunei care au luptat, dintre care unul a murit, iar altul a ajuns până la eliberare”, a declarat un tânăr.

Marşul Victoriei va merge până la memorialul Eternitate, unde vor comemora eroii căzuţi pentru independenţa Patriei, precum şi vor depune flori la „Focul veşnic”, „Stela Eroilor Moldoveni” şi monumentul „Maica îndurerată”.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania