Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

25.06.2013:  Episcop Marchel: Partidele din Coaliție vor fi sancționați de alegători
Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel spune că în cazul în care, formațiunile de la guvernare nu vor renunța la apărarea minorităților sexuale și nu vor modifica Legea anti-discriminare, aceștia vor fi nu doar excomunicați din Biserică, conform deciziei Sinodului, ci vor fi sancționați de alegători la următorul scrutin parlamentar.

”Vom apela cu cele mai mari stricteți ale canoanelor bisericești, să știți că o vom face-o. Dar, vin și alte sancțiuni, vine anul electoral. Să știți că vom face apel să nu voteze creștinii pentru aceste trei partide satanice pentru că acestea nu îndeplinesc doleanțele cetățenilor”, a declarat Marchel pentru agenția OMEGA.

Potrivit sursei citate, ”organizând acest ”Drum al crucii” pe perimetrul țării, exponenții bisericii nu vor sta în așteptare”. ”Vom merge din sat în sat, vom discuta cu oamenii, le vom deschide ochii, să vadă cu cine votează. Va fi o lovitură în campania lor electorală. Vor veni cu promisiuni, dar oamenii îi vor sancționa pentru rușinea care au atras asupra noastră și pentru ignorarea Bisericii”, a specificat episcopul.

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a anunțat la finele săptămânii trecute, că reprezentanţii guvernării actuale, pe viitor, nu vor mai avea voie să se împărtăşească, din cauza că în perioada de o lună, care le-a fost dată la dispoziţie să modifice Legea egalităţii de şanse, aceştia nu au făcut nimic. Anunțul a fost făcut printr-o Declaraţie adresată conducerii ţării, în care Sinodul își exprimă îngrijorarea faţă de tendinţele de legalizare a homosexualităţii în Moldova.

Acum o lună, Mitropolia Moldovei a cerut Guvernului să anuleze „prevederile anticreștine din Legea anti-discriminare”, în caz contrar, după cum anunța Mitropolitul Vladimir, enoriașii BOM vor recurge la acțiuni de protest zilnice, iar conducerea coaliţiei de guvernare va fi excomunicată de la Biserică.

Legea anti-discriminare a fost adoptată pe data de 25 mai 2012 , în pofida acțiunilor de protest în masă, care au avut loc pe parcursul unui an. Documentul a fost adoptat cu votul fracțiunilor PL, PDM și PLDM. Pe data de 28 mai 2012, Legea a fost promulgată, fără întârziere, de Președintele țării, Nicolae Timofti. Documentul a fost elaborat și promovat cu insistență de Guvernul lui Vladimir Filat, care a insistat că adoptarea acestei legi este o condiție obligatorie înaintată de Uniunea Europeană pentru liberalizarea regimului de vize.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania