Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

06.07.2013:  PCRM: Scopul Guvernului Leancă este discreditarea cît mai rapidă a independenţei moldoveneşti şi împărţirea teritorială a Moldovei
Concluzia este parte a unui articol al președintelui PCRM, Vladimir Voronin, prezentat în cadrul Zilei politice comune, care are loc pe data de 6 iulie în toate raioanele Moldovei cu participarea membrilor Partidului Comuniștilor.

În articol se accentuează că actualmente Moldova este condusă de Bruxelles, care dictează ”mercenarilor” din Moldova acțiunile convenabile Uniunii Europene, care vin în detrimentul integrității teritoriale a țării noastre.

Vă prezentăm integral partea articolului privind relațiile dintre actuala guvernare și UE:

Trebuie să ne oprim la nişte întrebări importante: cum şi de ce PCRM nu a reuşit să obţină alegeri anticipate, cum a apărut noua coaliţie, care sînt scopurile ei adevărate.

Negocierile PCRM cu PD şi PLDM cu privire la desfăşurarea alegerilor anticipate. Noua coaliţie guvernamentală – trecerea la guvernarea Republicii Moldova din exterior. „Afacerea Vilnius”. Împărţirea Moldovei – singurul scop al conducerii externe.

A devenit deja o tradiţie ca PCRM să fie acuzat de incapacitatea de a purta un dialog, de a crea alianţe, coaliţii. Cu toate acestea, atrageţi atenţie asupra faptului că de data aceasta nimeni n-a avut pretenţii faţă de comunişti. Pentru toţi a fost clar că noua coaliţie a fost creată de Vest. Și aceasta este realitatea. De aceea nimeni nici nu a acuzat comuniştii că ei nu au reuşit să convingă PD sau PLDM de necesitatea alegerilor anticipate. Deja pe 28 mai a devenit clar că nu vom avea alegeri anticipate, pentru că există un negociator în plus, căruia îi aparţin sufletele liderilor partidelor numite şi pe care el le manipulează cu uşurinţă.

Toţi au atras atenţia cît de cinic şi josnic a acţionat stăpînul adevărat al Alianţei de guvernare pe parcursul lunii mai. Funcţionarii de rang înalt din UE şi Consiliul Europei (Ashton, Fule, Mignon), neglijînd orice corectitudine diplomatică, principiul neamestecului în treburile interne ale altui stat, deschis insistau la crearea unui nou bloc guvernamental proeuropean şi antirusesc. Ei nu atrăgeau atenţia nici la reputaţia criminală a liderilor Alianţei, nici la indiferenţa pe care aceştia au demonstrat-o faţă de Constituţie, nici la limitarea libertăţilor civile în Moldova. Dimpotrivă, cu un zel nemaiîntîlnit, primele persoane din UE s-au implicat în luptele politice interne dintr-o mică ţară din Estul Europei, care nu dispune nici de petrol, nici de gaz, nici de alte resurse. Și asta doar pentru ca să nu permită opoziţiei să cîştige lupta.

Ce s-a întîmplat? De unde atîta atenţie pentru Moldova? De ce UE, cu toate standardele ei duble, a ieşit să apere regimul criminal de la Chişinău?

Pentru a răspunde la această întrebare, să analizăm aşa-numitul nou Guvern al lui Leancă şi ceea ce a reuşit să facă acesta în prima lună de activitate.

În primul rînd, bate la ochi că, spre deosebire de Alianţa precedentă, noua putere îşi demonstrează din start dependenţa. Dacă Guvernul Filat balansa între interesele algoritmului criminal intern din Moldova şi directivele UE, ale Bucureştiului şi Washingtonului, Guvernul Leancă toate deciziile le adoptă sub dictarea Vestului. În această schemă nouă, clanurile banditeşti de la guvernare joacă rolul unor executanţi docili, ei pur şi simplu sînt angajaţi la serviciu. Le-a fost interzis să se atace reciproc, să se critice în presă şi de la tribuna Parlamentului. Li s-a permis doar să fie “un colectiv de complici”, legat de mîini şi de picioare prin jurămîntul mafiot. Un premier slab, nişte vice-premieri fără iniţiativă, conţinutul neschimbat criminal al cabinetului de ministri sînt cele mai bune instrumente pentru introducerea unui regim de conducere externă a Moldovei.
Pentru ce? Cu ce scop? Cu ce sarcini?

Nu mai există îndoieli că Guvernul Leancă are un singur scop – discreditarea cît mai rapidă a independenţei moldoveneşti şi împărţirea teritorială a Moldovei. La prima etapă – în “Moldova basarabeană bună, proeuropeană” şi “Transnistria independentă”, iar mai departe evenimentele vor avea un final şi mai dramatic.

Anume aceasta se petrece în faţa noastră. Cică, pentru atingerea unui scop nobil, în goana după regimul liberalizat de vize între Moldova şi UE, Guvernul Leancă începe să introducă controlul vamal şi de grăniceri pe Nistru, provocînd Tiraspolul la acţiuni adecvate. Dacă Moldova introduce regim de graniţă şi vamă cu Tiraspolul, aceasta înseamnă nici mai mult nici mai puţin decît recunoaşterea independenţei Transnistriei. O asemenea trădare societatea moldovenească încă nu a văzut! Tiraspolul, bineînţeles, răspunde cu aceeaşi monedă, introducînd hotar de partea sa. Nu rămîne în urmă nici Chişinăul, cumpărînd deschis aparatajul necesar pentru echiparea hotarului nistrean şi încheind un Acord militar cu Bucureştiul.

Ba mai mult, construind cortina de fier pe Nistru, Chişinăul provoacă Ucraina şi Rusia să introducă regim de vize cu Moldova. Și dacă e să vorbim sincer, partea moldovenească într-atît de neprofesionist şi în regim de trădare a dus tratativele cu UE, că, fără un regim de vize cu ţările membre ale CSI, Bruxelles-ul nu va accepta regimul liberalizat de vize. Cerinţa UE sună scurt şi clar: hotarul de Est trebuie să fie securizat şi acest hotar trebuie trasat pe Nistru.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania