Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

11.09.2013:  Declarația fracțiunii PCRM în Parlamentul Republicii Moldova
Au trecut o sută de zile ale noului cabinet de miniștri. Fiecare zi confirma cele mai triste prognoze. Un guvern ales doar din frica unor oligarhi față de alegerile parlamentare anticipate, fără program de guvernare, fără valori și onoare, fără responsabilitate nu era în stare de nimic. Și rezultatul lui a fost nul. Toate acțiunile întreprinse de Leancă și miniștrii lui aminteau de o pregătire haotică și isterică pentru evacuarea guvernanților, pentru o fugă rușionoasă și capitulare politică a independenței moldovenești.
Doar aceste dispoziții ”de ducă” pot explica intențiile active ale puterii de a pierde integritatea teritorială, a pune lejer hotar pe Nistru, a semna Acordul cu România care practic permite statului vecin să cotropească Moldova, a pregăti liste secrete cu obiecte destinate unei privatizări urgente și, în definitiv, de a începe furtul deschis a proprietății statului. Furtul cinic a două obiecte strategice pentru economia moldovenească – Banca de Economii și Aeriportul Internațional Chișinău – reprezintă mostre clare a mizeriei și fărădelegii puterii.
Detaliile acestei tîlhării economice sînt cunoscute. Practic toți experții și intelectualii din Moldova au condamnat această crimă. Toată Moldova intelectuală a caracterizat acțiunea ca fiind un banditism ordinar, efectuat la cel mai înalt nivel de stat.
Dar guvernarea, în persoana premierului, guvernului, majorității parlamentare, organelor de drept ignoră evaluările societății și pregătește noi furturi a proprietății poporului. La rînd sînt Moldtelecom, sectorul energetic, mîndria națională – Cricova și Mileștii Mici, zeci și sute de întreprinderi și obiecte sociale – de la școli și grădinițe pînă la spitaluri și policlinici. Guvernul vinde totul, taie fără de cuțit! El este convins că va evita răspunderea, iar poporul va răbda și în continuare furturile, batjocura și înjosirea.
Noi, deputații fracțiunii Partidului Comuniștilor credem că aroganța criminală a guvernării trebuie oprită imediat! Regimul trebuie să fie pedepsit! În condițiile critice existente fracțiunea Partidului Comuniștilor vede o singură ieșire: DEMISIA IMEDIATĂ A GUVERNULUI și ANUNȚAREA ALEGERILOR PARLAMENTARE ANTICIPATE!
Nu există dubii că doar demisia urgentă a acestui regim antipopular, a tuturor ”liderilor” acestuia este în stare să oprească orgia tilhăriilor și a jafurilor economice. Pentru că nu are încredere în instinctul de autoconservare a persoanelro care au uzurpat puterea, FRACȚIUNEA PARTIDULUI COMUNIȘTILOR APELEAZĂ LA POPOR să ne unim eforturile și să demitem în sfîrșit acești tîlhari. Doar așa, mînă la mînă, umăr la umăr noi vom atinge scopul final.
Astăzi, 11 septembrie 2013, fracțiunea Partidului Comuniștilor anunță începutul procesului pașnic de demontare a regimului antipopular în Moldova. Noi, comuniștii știm că această sarcină va fi dificilă. Dar noi știm și faptul că marea majoritate a poporului își dorește acest lucru. Știm că ziua în care Moldova va scăpa de Alianță va fi ziua eliberării, ziua în care va începe edificarea unui stat democratic și prosper.

Jos guvernul antipopular!

Trăiască alegerile libere și corecte!11 septembrie 2013
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania