Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

24.04.2014:  DECLARAŢIA Fracţiunii PCRM în CMC
DECLARAŢIA
Fracţiunii PCRM în CMC
cu privire la marcarea în Capitală a Zilei Victoriei

Onorată asistenţă!
Stimaţi reprezentanţi ai mass-media!
Dragi chişinăuieni!

Fracţiunea PCRM în CMC îşi exprimă totalul protest faţă de decizia provocatoare a primarului general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, de a marca la 9 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale - Ziua Europei, în loc de sărbătorirea tradiţională în această zi în PMAN a Zilei Victoriei.
De-a lungul deceniilor tradiţia glorioasă de a marca în centrul Capitalei această sfîntă şi emoţionantă sărbătoare naţională încălzea inimile mai multor generaţii, reprezenta un tribut nobil faptelor măreţe a poporului sovietic, care cu preţul nenumăratlor jertfe omeneşti şi sacrificii incredibile au salvat lumea de ciuma fascistă.
Iată că actualul primar, care nu s-a remarcat prin profesionalism, dar prin slujirea deschisă a intereselor statului vecin, a decis să încalce cinic această sfîntă tradiţie, ingnorînd brutal sentimentele luminate şi aspiraţiile a sute de mii de orăşeni, manifestînd o totală lipsă de stimă faţă de veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, rîndurile cărora se micşorează tot mai mult.
Dar nimănui şi nicodată nu-i va reuşi să ne i-a amintirea despre faptele mari, care va fi mereu transmisă din generaţie în generaţie. Inclusiv despre eliberarea Europei de nazism – Ziua Europei avea să nu fie fără Ziua Victoriei!
Fracţiunea PCRM în CMC cere anularea imediată a deciziei provocatoare a primarului general, care a jugnit memoria sfîntă despre Marea Victorie. Cerem ca în ziua de 9 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale să fie marcată festiv Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, ca o sărbătoare naţională.
Declaraţia a fost semnată de toţi cei 23 de consilieri din fracţiunea PCRM în CMC, care vorbesc în numele a sutelor de mii de alegători.

CHIŞINĂU, 24 aprilie 2014
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania