Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

12.06.2014:  Întrevederea lui V.Voronin cu Jose Manuel Barroso
Astăzi, 12 iunie 2014, Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. În special, cei doi oficiali au discutat despre Acordul de Asociere RM-UE.

Liderul PCRM a declarat că Acordul de Asociere în redacţia actuală va duce la o explozie socială, iar cotele comerciale mizere vor distruge producătorul moldovenesc.

„Acordul nu reflectă realitatea moldovenească, el este străin pentru Moldova , el nu este moldovenesc! Acest document este împotriva intereselor naţionale, deoarece contravine Constituţiei, pune la îndoială suveranitatea şi neutralitatea ţării noastre, rolul Parlamentului se reduce la zero, Transnistria şi Găgăuzia nici măcar nu figurează”, a menţionat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a subliniat căб Moldova nu are perspective de a deveni membru şi nici măcar candidat de aderare la UE, însă îşi asumă responsabilităţi care prevăd modificarea legislaţiei naţionale în exclusivitate în interesul Uniunii Europene.

La rîndul său, Jose Manuel Barroso a menţionat că Uniunea Europeană nu este interesată în destabilizarea situaţiei în ţara noastră. „Comisia Europeană nu susţine în mod special nici o forţă politică din Moldova. Noi nu avem preferinţe politice”, a menţionat Barroso.

În acest context, Vladimir Voronin i-a formulat lui Jose Manuel Barroso mai multe întrebări:

- De ce se urgentează semnarea Acordului, în condiţiile în care în scurt timp în Moldova vor avea loc alegeri parlamentare în rezultatul cărora va fi o altă guvernare?
- De ce proiectul Acordului nu este abordat în cadrul unui referendum naţional?
- Cum poate un prim-ministru cu o popularitate de doar 19%, un Guvern cu o componenţă declarată de Curtea Constituţională drept coruptă să-şi asume o decizie în numele poporului?

Preşedintele PCRM i-a înmînat personal lui Jose Manuel Barroso o scrisoare în care sunt prezentate argumentele PCRM care indică asupra faptului ca acest document nu este în beneficiul RM.

Serviciul de presă al PCRM
12 iunie 2014
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania