Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

19.06.2014:  Comunicat de presă. Întrevedere Vladimir Voronin – Tun Mintao
Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin a avut azi, 19 iunie a.c. o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Tun Mintao.

Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei politice din Republica Moldova şi au discutat despre viitoarele alegeri parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Vladimir Voronin l-a informat pe Tun Mintao despre acţiunile întreprinse de PCRM în vederea pregătirii formaţiunii către campania electorală.

Părţile au constatat cu satisfacţie nivelul înalt de cooperare între Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi Partidul Comunist Chinez.

Interlocutorii au apreciat eficienţa vizitelor de lucru la Beijing a activiştilor PCRM, organizate de către Departamentul relaţiilor externe al Comitetului Central al PCC, care au avut loc în 2011 şi 2012. În acest context, Voronin a mulţumit oficialului chinez pentru conlucrare şi a expus disponibilitatea formaţiunii pe care o conduce de a extinde raporturilor interpartiinice.

Tun Mintao a lansat o invitaţie pentru reprezentanţi ai PCRM de a vizita China în a doua jumătate a lunii iulie 2014, în vederea discutării perspectivelor cooperării economice dintre cele două state şi a posibilităţilor investiţionale în economia Moldovei.

Preşedintele PCRM a mulţumit pentru invitaţie şi a subliniat că, PCRM este gata pentru extinderea cooperării atît la nivelul partidelor, cît şi interstatal şi va întreprinde acţiuni concrete pentru o cooperare cît mai eficientă cu China.

Serviciul de presă al PCRM
19.06.2014
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania