Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

27.06.2014:  Vladimir Voronin despre semnarea Acordului de Asociere RM-UE
Astăzi, 27 iunie 2014, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a comentat pentru presă poziţia formaţiunii pe care o reprezintă vis-a-vis de semnarea Acordului de Asociere RM-UE.

Voronin a declarat că, orice document, notarial, cadastral, etc este semnat de două părţi şi sînt indicate obligaţiunile şi drepturile fiecărui semnatar. Lucru care nu poate fi aplicat şi în cazul Acordului de Asociere deoarece, în acesta sînt expuse doar obligaţiunile şi interdicţiile pentru RM. Şi pînă la semnarea Acordului, PCRM a declarat în repetate rînduri că acceptarea unui document care nu este discutat în societate, nu sînt organizate audieri în Legislativ într-o ţară parlamentară este indamisibilă. Nu a fost organizat un Referendum naţional în care poporul singur să-şi decidă soarta, a mai spus Voronin.

Liderul comuniştilor a mai menţionat că, prin semnarea acestui document, Moldova îşi pierde independenţa- politică, economică, socială deoarece, ţara noastră nu este pregătită pentru a face faţă unor cerinţe atît de drastice din partea UE.

PCRM nu este împotriva modernizării ţării , a aplicării noilor inovaţii în toate domeniile de activitate însă, aceste obiective trebuie realizate prin prisma intereselor naţionale atît în raport cu ţările UE , cît şi în raport cu partenerii tradiţionali ai Moldovei, parteneri care nu trebuie să-i pierdem dar să ne consolidăm relaţiile cu aceştea pentru a oferi şanse mai mari de dezvoltare RM, a mai accentuat Vladimir Voronin.

Preşedintele PCRM a mai declarat că, cel mai grav este că, Guvernul de la Chişinău nu poate interveni în acest Acord timp de 3 ani. Adică, în condiţiile în care se va demonstra că, capitole întregi din document nu vor putea fi implementate, ţara noastră nu va avea nici o şansă să revadă aceste poziţii şi va fi îngenunchiată de UE.

Serviciul de presă al PCRM
27 iunie 2014
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania