Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

25.08.2014:  Adresarea Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin către cetăţenii Moldovei, dedicată Zilei Independenţei
Stimaţi concetățeni!

27 august reprezintă un motiv în plus de a reaminti tuturor despre statalitatea moldovenească, despre istoria ei de 655 de ani, despre cei 23 de ani ai luptei permanente pentru păstrarea identităţii moldoveneşti.
Fiecare popor speră să trăiască în conformitate cu propriile legi şi interese, fără a suferi din cauza amestecului din exterior. Poporul moldovenesc nu este nici el o excepţie, deşi o parte a societăţii se află în căutarea unui stăpîn. Unii îl caută în Est, alţii – în Vest. Elitele trădătoare ale anilor 90 ai secolului trecut ne distrugeau suveranitatea, considerînd Republica Moldova un proiect provizoriu, o etapă în procesul de unire cu România. Şi doar rezistenţa opusă de majoritatea poporului moldovenesc a permis să păstrăm echilibrul şubred al independenţei. Actuala guvernare continuă politica anilor 90. Pentru actuala guvernare „independenţa Moldovei” sînt cuvinte goale, iar suveranitatea ea o evitată cu orice preţ.

Ultimii cinci ani au demonstrat că în Moldova există o singură forță statalistă – Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, iar guvernarea și sateliții ei politici sînt adepţi ai înrobirii şi dependenţei Moldovei. Ei au capitulat în fața actorilor externi și au transformat țara noastră într-o monedă de schimb pe care o utilizează în scopuri personale.

Poporului moldovenesc i se impune în mod cinic o identitate străină, românească. Minoritatea agresivă de la guvernare impune majorității opinia sa personală în care nu se regăsește statalitatea moldovenească. Unioniștii, adepții reunirii cu România, retrageriidin CSI și ai aderării la NATO implică Moldova într-un scenariu periculos, într-o confruntare dintre Statele Unite, Uniunea Europeană și Rusia în care țara noastră joacă rolul unui pion de sacrificiu. Ucraina deja a fost sacrificată. Acum a venit rîndul Moldovei să fie împinsă în centrul conflictului regional, să fie transformată într-un element al lanțului duşmănos îndreptat împotriva Rusiei. Moldova, în ochii publicului uimit, se transformă dintr-un stat pașnic, neutru într-un pilon al militarismului din Europa de Est.

Stimaţi concetăţeni!

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a declarat în repetate rînduri că statutul permanent de neutralitate este singura șansă pentru țara noastră de a evita colapsul. Doar neutralitatea poate și trebuie să constituie fundamentul politicii interne și externe a Republicii Moldova. Doar acest statut poate păstra și fortifica statalitatea și integritatea teritorială a țării noastre.
Concetățeni!

Toate structurile puterii – Parlamentul, Guvernul, sistemul judecătoresc – nu doar sînt corupte pînă în măduva oaselor, dar discreditează în mod intenţionat statalitatea moldovenească.
Guvernul Filat - Leancă, cel mai dependent cabinet de miniștri în istoria Moldovei independente, adoptă decizii în exclusivitate la comanda Occidentului. Anume Filat, Leancă și miniștrii lor s-au remarcat prin atacuri permanente la adresa Rusiei, provocări la adresa Tiraspolului, instalarea hotarului pe Nistru, tensionarea situației în Gagauzia, dezbinarea societății moldovenești pe criterii etnice și lingvistice.

Stimaţi concetățeni!

Toate aceste acțiuni au adus la destabilizarea situației în Moldova, la pierderea pieței rusești, la înghețarea relațiilor cu Rusia, partenerul tradițional și strategic al țării noastre. În schimb, ni se impune o variantă mitologică și coruptă a integrării europene. Semnînd Acordul de Asociere, guvernarea moldovenească a trădat milioane de cetățeni ai Moldovei, a lipsit de perspective de dezvoltare economia ţării, a anulat rolul Parlamentului şi a legiferat întroducerea guvernării din exterior a țării noastre.
După ce a pierdut susţinerea din partea propriilor alegători, guvernarea actuală i-a exclus pe cetăţeni din activităţile politice, sociale, economice, i-a lipsit de drepturile elementare.
Dar oamenii au obosit de febra liberală, de salturile absurde ale guvernării, de impotența premierilor, speakerilor și deputaților, de creșterea criminalității. Moldova mai trăiește în așteptarea stabilității, păcii și a dezvoltării economice. Este o singură forță politică care propune o asemenea ordine de zi – Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. Pentru că noi sîntem singurul partid al stataliştilor.

Stimaţi concetățeni!

Statalitatea moldovenească și poporul moldovenesc sînt amenințați cu dispariția. Acum cinci ani, această frază ar fi sunat artificial. Astăzi, cînd fundamentul statalității moldovenești este subminat de toate partidele de la guvernare, poporul moldovenesc trebuie să întreprindă măsuri decisive pentru a se proteja.
Noi constituim majoritatea. Cei, care în pofida a două decenii de propagandă românească, se declară pentru independenţa, pentru păstrarea statului Republica Moldova. Cei, care nu acceptă să joace rolul de pioni, nu doresc să fie conduşi din alte capitale. Cetăţeni, care cred în independenţă şi speră în faptul că noi sîntem în stare să ne afirmăm ca naţiune, ca ţară. Cetăţeni, care doresc să construiască o Moldovă cu adevărat independentă. Totul este simplu – trebuie doar să conştientizăm şi să credem în faptul că independenţa reprezintă valoarea supremă a poporului, iar principiul de bază este suveranitatea.
Viitoarele alegeri parlamentare reprezintă o șansă de a pune capăt bătăii de joc a guvernanților față de oameni, jocurilor cu independența și suveranitatea, genocidului social și fărădelegii criminale.
Partidele unioniste trebuie să plece de la guvernare, a venit timpul pentru partidul stataliștilor!

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania