Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

10.10.2014:  Declaraţia Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin cu privire la poziţia Preşedintelui FR, Vladimir Putin exprimată la summitul CSI de la Minsk
Pe 10 octombrie președintele Federației Ruse Vladimir Putin a declarat că partea moldovenească este responsabilă de întroducerea de către Federația Rusă a restricțiilor în comerțul bilateral.
În acest context președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova Vladimir Voronin a făcut următoarea declarație:

La summit-ul CSI de la Minsk s-a confirmat poziția comuniștilor din Moldova vizavi de politica deschiderii integraționiste, neschimbată de la summit-ul CSI din Chișinău din 2002. Ideea modernizării după modelul european a fost susținută de către Vladimir Putin atunic, este susținută și astăzi. ”Noi niciodată nu am fost împotriva apropierii partenerilor din CSI de UE, intenționăm și noi să ne apropiem”, anume aceasta a declarat președintele Rusiei la Minsk.

Este clar că mișcrea împreună este mai sigură, fiind întărită de susținerea reciprocă, asigurînd realizarea standardelor europene nu doar în producere și comerț, dar și viața social-politică. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, dispunînd de o experiență de guvernare serioasă, a preîntîmpinat de nenumărate ori Alianța și Coaliția că ignorarea intereselor partenerilor tradiționali a țării noastre vor avea consecințe grave și insista pe desfășurarea unor consultări.

Majoritatea de la guvernare, acționînd neprofesionist și obraznic, a ignorat toate posibilitățile propuse. Coaliția guvernamentală a decis să-și demonstreze încă o dată rusofobia, declarînd că astfel de consultații nu au nici un sens.

Este evident că fiecare dintre părțile prezente la tratative urmărește scopurile sale. Scopurile pot fi obținute doar prin beneficii reciproce sau prin trădarea uneea dintre părți a intereselor naționale. Este tragic și periculos pentru interesele Moldovei și a poporului ei că guvernarea trădătoare a Coaliției a negociat prin trădare cu UE, fără a consulta Parlamentul sau societatea.

Cîțiva funcționari au luat decizii în numele poporului și în detrimentul poporului și țării. Cînd a fost desecretizat textul Acordului de Asociere a devenit clar că Coaliția a semnat un Acord trădător cu UE, care nu corespunde intereselor țării noastre. Cele ”500 de milioane de consumatori din UE” promise de democrați și liberal-democrați nu văd produsele moldovenești, piața europeană este în continuare limitată prin cote, care nu corespund capacităților noastre.

În Est deja au apărut probleme serioase pentru producția noastră agricolă. Este mijlocul lui octombrie, iar producția rămîne în cîmp și în livezi. Recolta record a sfeclei și producerea zahărului rămîn fără de capacități de export, legumele și fructele proaspete sînt aruncate în prelucrare la preț de nimic. Poama nu o cumpără nimeni.

Fără de piețele estice agricultura moldovenească va falimenta. Aceasta va crea probleme serioase în sectorul bancar, care a creditat agricultura.

Guvenarea Republicii Moldova este obligată, în interesul poporului moldovenesc, imediat și cu recunoștință să accepte propunerea Președintelui Federației Ruse cu privire la conlucrare pentru a depăși problemele existente și să amîne realizarea Acordului de Asociere pînă în 2016. Astfel, ei vor evita acuzarea societății de trădare de stat.


Vladimir Voronin

Președinte al PCRM

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania