Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

25.03.2015:  Întrevederea Președintelui PCRM Vladimir Voronin cu Academicianul Isaac Bersuker


La 25 martie 2015, Președintele PCRM Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Domnul Isaac Bersuker, membru titular al academiei de Științe din Moldova, profesor in cadrul Institutului de Chimie teoretică al Universității din Texas, Austin (SUA).
În cadrul discuției, Academicianul a apreciat înalt contribuția pe care a adus-o Vladimir Voronin la dezvoltarea științei moldovenești, în anii în care a deținut funcția de Președinte al țării. Un factor crucial, în acest sens, l-a constituit adoptarea în anul 2004 a Codului pentru știință și inovare, care a revoluționat știința moldovenească și a servit drept model pentru alte țări din regiune și din lume.
La rîndul său, Președintele PCRM a menționat că Partidul Comuniștilor din RM a luptat mereu și va lupta în continuare pentru consolidarea statalității și dezvoltarea culturală, economică și socială a țării noastre, pentru creșterea sustenabilă a bunăstării poporului ei, iar comunității științifice moldovenești îi revine unul din cele mai importante roluri în calitate de generator al soluțiilor pentru problemele cu care se confruntă Republica Moldova.
Părțile au mai discutat diferite aspecte ce țin de dezvoltarea științei moldovenești, sporirea eficienței și vizibilității ei atît pe plan național, cît și cel internațional.

Serviciul de presă al PCRM

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania