Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

26.03.2015:  Comunicat de presă. Astăzi, 26 martie 2015 a avut loc întrevederea Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin cu Ministrul afacerilor externe al Republicii Letonia, Edgars Rincevicis.

Ministrul de externe al ţării care deţine la moment preşedinţia în Uniunea Europeană, a sosit la Chişinău pentru a analiza la faţa locului evoluţia situaţiei politice, dar şi a se familiariza cu opinia autorităţilor moldoveneşti privind avansarea Republicii Moldova pe calea democraţiei şi a statului de drept.
Este evident, în acest context, că întrevederea dintre Vladimir Voronin şi Edgars Rincevicis a fost consacrată în special parcursului european al Republicii Moldova, situaţiei din ţară şi a viziunii Partidului Comuniştilor privind stabilizarea politică şi social-economică din ţara noastră.
În cadrul discuţiei, Vladimir Voronin cu referinţă la Acordul de asociere RM-UE a specificat, că PCRM din start a avut rezerve considerabile faţă de textul acestui document, specificînd, că în opinia sa, proiectul Acordului a fost negociat neglijent şi superficial de către guvernarea precedentă, astfel fiind comise multe abateri şi asumate multe angajamente irealizabile, care prejudiciază imaginea Republicii Moldova în ochii partenerilor europeni.
Preşedintele Voronin a menţionat, că înainte de semnarea Acordului, PCRM a intervenit către structurile europene cu mai multe propuneri privind modificarea textului Acordului de asociere în vederea îmbunătăţirii lui şi revizuirii termenilor de realizare a unor angajamente asumate.
Vladimir Voronin încă odată a subliniat, că PCRM nu se expune împotriva cooperării RM cu structurile europene şi a intensificării raporturilor de parteneriat cu statele Uniunii Europene, dar consideră că la momentul actual Republica Moldova urmează să realizeze dezideratul de modernizare europeană, ţara ne- fiind pregătită pentru implementarea imediată şi în totalitate a prevederilor Acordului de asociere cu UE.
Cu referinţă la situaţia politică Vladimir Voronin a subliniat, că PCRM nu face parte din guvernare, dar va susţine toate eforturile executivului îndreptate spre îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi a creşterii bunăstării cetăţenilor Republicii Moldova.
Analizînd situaţia post-electorală din Gagauzia, Vladimir Voronin a menţionat, că PCRM este gata să coopereze cu noua administraţie de la Comrat în vederea consolidării relaţiilor dintre Chişinău şi regiune în vederea realizării în deplină măsură a prevederilor legislaţiei privind autonomia Gagauz-Yeri.
La fel, interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind întărirea securităţii în această zonă a Europei, salutînd eforturile conjugate ale actorilor internaţionali de a găsi soluţii paşnice pentru depăşirea crizei din Ucraina.
Edgars Rincevicis s-a arătat satisfăcut de dialog şi şi-a exprimat speranţa la prelungirea cooperării dintre Republica Moldova şi Republica Letonia spre beneficiul ambelor state.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania